У Держприкордонслужбі завершилася операція «Чисті руки»

НАЗАД
02 вересня 2016 13:53

У Держприкордонслужбі з 13 травня до 26 серпня тривала операція «Чисті руки».

У Держприкордонслужбі з 13 травня до 26 серпня тривала операція «Чисті руки». Заходи були направлені на підвищення рівня громадянської та правової свідомості військовослужбовців, профілактику корупційних дій, а також виявлення тих осіб, які зловживають службовим становищем задля отримання неправомірної вигоди. В результаті у 2 рази  у порівнянні з минулим роком збільшилася кількість припинення спроб надання громадянами прикордонникам неправомірної вигоди –  з початку 2016  року   – 545, а протягом 2015 року - 274 випадки.

Окрім цього, в 19 випадках офіцерами підрозділів внутрішньої та власної безпеки у взаємодії з іншими правоохоронними органами затримано 29 прикордонників, за підозрою в отриманні хабарів.

Також за 3,5 місяці операції до ЄРДР внесено 10 повідомлень про корупційні правопорушення,  вручено повідомлення про підозру у вчиненні корупційних злочинів 15 військовослужбовцям та стосовно 4  складено протоколи за порушення антикорупційного законодавства.

Під час брифінгу помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян констатував, що «повністю позбутися передумов до вчинення корупційних діянь за ці три місяці не вдалося, однак результати операції продемонстрували, що все більше прикордонників сумлінно та відповідально виконують свої обов’язки. Це підтверджує правильність обраного відомством курсу та надихає оптимізмом, що звести до мінімуму можливість службових зловживань таки можна».   

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси