У Держприкордонслужбі стартувала антикорупційна акція «Стоп корупції. Від слів – до дій!»

НАЗАД
04 липня 2017 09:48

Державна прикордонна служба України продовжує системну роботу, спрямовану на запобігання корупції та виховування доброчесності персоналу. Така активна позиція відомства вже довела свою ефективність на практиці.

Державна прикордонна служба України продовжує системну роботу, спрямовану на запобігання корупції та виховування доброчесності персоналу. Така активна позиція відомства вже довела свою ефективність на практиці. 

Серед інших заходів у ІІ кварталі 2017 року у Держприкордонслужбі проведено антикорупційну акцію «На шляху до доброчесності». За її підсумками, загальна кількість кримінальних правопорушень за участі персоналу служби зменшилась на 35%, а злочинів – на 62%.

Також в результаті проведення заходів закріплені позитивні результати свідомої доброчесної поведінки персоналу, а кількість відмов від неправомірної вигоди з початку року сягнула 558 випадків, що на 35% більше ніж за аналогічний період у 2016 році та більше, ніж у два рази за весь 2015 рік (255 випадків).

В рамках превенції корупції проведено близько 1000 службових розслідувань та перевірок. Підрозділами внутрішньої та власної безпеки виявлено та припинено понад два десятки правопорушень, які містили корупційні ризики, 8 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за корупцію, відведено від виконання службових обов’язків за не доброчесну поведінку - 17 осіб.

Варто зазначити, що у Державній прикордонній службі наразі формується сучасна команда, яка свідомо вступає до лав прикордонників. Йдеться про проект «Нове обличчя прикордонників», який прикордонне відомство реалізує спільно із Посольством США в Україні та МОМ.  

Тому, незважаючи на спротив старої системи, заходи для подолання корупції у Держприкордонслужбі будуть продовжуватися. Так, з 1 липня у відомстві стартував черговий етап антикорупційної кампанії «Стоп корупції. Від слів – до дій!». Вона триватиме 3 місяці до 1 жовтня цього року та передбачає проведення відповідних занять із персоналом, залучення громадськості до активного діалогу, посилення взаємодії із іншими правоохоронними органами. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси