У Держприкордонслужбі пройшов чемпіонат з гирьового спорту

НАЗАД
13 березня 2017 14:07

З 10 по 12 березня цього року на базі Національної академії прикордонного відомства проходив чемпіонат Державної прикордонної служби України з гирьового спорту.

З 10 по 12 березня цього року на базі Національної академії прикордонного відомства проходив чемпіонат Державної прикордонної служби України з гирьового спорту.

Гирьовий спорт є одним із улюблених видів спорту серед прикордонників, адже виховує силу волі та духу та таку необхідну для несення служби на кордоні військову витримку.

За першість у чемпіонаті змагались 25 команд прикордонників з різних областей України, зокрема команди регіональних управлінь, органів охорони державного кордону та команди частин центрального підпорядкування.

Варто зазначити, що в чемпіонаті взяли участь 102 спортсмени, серед яких 2 заслужені майстри спорту України, 2 майстри спорту України міжнародного класу, 11 майстрів спорту України, 4 кандидати у майстри спорту України. Серед усіх спортсменів 39 учасників АТО.

Спортсмени виборювали першість в особистому та в командному заліку. Змагання проходили як класичне двоборство та складалися з виконання двох вправ: перша – поштовх з гирею 24 кг, друга – ривок гирі 24 кг. Також до заліку враховувалася командна естафета, де чотири представники команди по 3 хвилини виконували вправу «поштовх» один за другим в сумі 12 хвилин.

Чудова спортивна атмосфера та командний дух показали, наскільки згуртовані і підготовлені прикордонники.

Нагородження переможців та призерів змагань провели ректор Національної академії Олег Шинкарук, Голова спортивного комітету Державної прикордонної служби України Микола Подоляк та головний суддя змагань – суддя національної категорії Ігор Абрамович.

За результатами чемпіонату Державної прикордонної служби України з гирьового спорту в особистому заліку переможцями у вагових категоріях стали: лейтенант Бабич Богдан (Херсонський загін) - до 63 кг, лейтенант Жиров Ігор (Кінологічний центр Держприкордонслужби) – до 68 кг, молодший сержант Потокій Василь (Чопський загін) до 73 кг; молодший сержант Михайлінчик Василь (Національна академія ДПСУ) - до 78 кг,старший прапорщик Поручніков Володимир(Харківський загін)-  до 85 кг,прапорщик Мосіяш Валентин, (Херсонський загін) -до 95 кг, а у ваговій категорії понад 95 кг – молодший сержант Олійник Максим(Чопський загін).

У запеклій боротьбі у командному заліку серед команд груп «А» команда Національної академії ДПСУ виборола перше місце. Серед команд груп «Б», «В» переможцями стали: команди Чопського та Херсонського прикордонних загонів відповідно.

В командній естафеті поштовх гир першість отримала команда Чопського загону, друге місце – команда Національної академії, а третє – команда Харківського загону.

Спортсменам подякували за хороші виступи, вручили нагороди та побажали міцного здоров’я і високих досягнень у спорті.

Такі заходи серед прикордонників є традиційними, їх рівень постійно зростає, а дух суперництва змушує покращувати свої показники та працювати над власним фізичним розвитком.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси