У Держприкордонслужбі проходить навчально-методичний збір з керівниками організаційно-мобілізаційних підрозділів

НАЗАД
07 лютого 2018 17:58

У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби триває навчально-методичний збір з керівниками організаційно-мобілізаційних підрозділів органів управління, охорони державного кордону, забезпечення та навчальних закладів відомства.

У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби триває навчально-методичний збір з керівниками організаційно-мобілізаційних підрозділів органів управління, охорони державного кордону, забезпечення та навчальних закладів відомства. Захід проходить під керівництвом Директора Департаменту особового складу Адміністрації Держприкордонслужби Миколи Маланчія.

На початку свого виступу генерал-майор наголосив, що  стратегічно важливою проблемою забезпечення національної безпеки нашої держави є розвиток і постійне вдосконалення її мобілізаційного потенціалу.

«Державна прикордонна служба України є одним із складових елементів забезпечення національної безпеки країни. А разом із іншими військовими формуваннями, органами державної влади та місцевого самоврядування прикордонне відомство виконує завдання щодо забезпечення недоторканості державного кордону і охорони суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні» - зазначив Микола Маланчій.

Події на Сході України, участь Державної прикордонної служби України у проведенні антитерористичної операції, значне збільшення кількості завдань покладених на Службу  - все це потребує постійної уваги питанню стану бойової готовності та мобілізаційної підготовки.

Зокрема професійний рівень мобілізаційних працівників постійно тримається на контролі керівництва Служби та держави в цілому. Так оперативні групи відомства залучаються до командно-штабних навчань, проводяться навчально-методичний збори з мобілізаційними працівниками, офіцери мобілізаційних підрозділів навчаються у навчальних закладах ЗСУ та СБУ.

Також на заході були визначені присутнім першочергові завдання, які безпосередньо впливають на стан бойової готовності та мобілізаційної підготовки. Серед яких  підтримка вже існуючої бойової готовності на рівні, що дозволяє виконувати завдання за призначенням, підвищення теоретичного рівня знань керівного складу і начальників служб відомства та набуття практичних навичок персоналу, щодо прийому мобілізаційних ресурсів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси