У Держприкордонслужбі антикорупційні дії тривають

НАЗАД
16 липня 2016 07:54

На сьогодні протидія такому явищу як корупція є одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів, в тому числі і Державної прикордонної служби України. З цією метою у посилено роботу підрозділів внутрішньої та власної безпеки та організова

На сьогодні протидія такому явищу як корупція є одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів, в тому числі і Державної прикордонної служби України. З цією метою у посилено роботу підрозділів внутрішньої та власної безпеки та організовано акцію «Чисті руки», яка направлена на виявлення та викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

Так з цією метою учора  співробітниками внутрішньої безпеки проводилася перевірка порядку організації та несення служби зміни прикордонних нарядів у пункті пропуску «Лужанка». За результатами перевірки у військовослужбовця виявлено кошти у валюті. По даному факту проводиться службове розслідування.

Варто зазначити, що співробітниками внутрішньої та власної безпеки реалізовуються заходи не лише щодо виявлення «нечистого на руку» персоналу, а і щодо попередження корупційних проявів та недопущення  втягнення прикордонників у тіні корупції. Така робота у прикордонному відомстві здійснюється системно та послідовно.  Як результат щоденно зростає кількість відмов від неправомірної вигоди.

Так, лише учора прикордонник у пункті пропуску «Доманово» відмовився від хабара у розмірі 100 доларів США від нашого співвітчизника за безперешкодний пропуск іноземця на територію України, про що в установленому порядку доповів по команді.

Даний факт задокументовано та проінформовано Національну поліцію. З метою притягнення іноземця до відповідальності, передбаченої чинним законодавством, проводяться відповідні процесуальні дії.

Загалом з початку року вже задокументовано 377 фактів таких відмов від неправомірної вигоди, з яких  25 – протягом тижня.

Державна прикордонна служба України ще раз звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси