У Держприкодонслужбі розпочато тренінги з водолазної підготовки

НАЗАД
12 вересня 2018 10:22

Поставка обладнання і навчання організовано в рамках реалізації Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Посольства США в Україні.

На базі Одеського загону морської охорони стартували двотижневі тренінги з водолазної підготовки. Упродовж цього часу група американських фахівців проводитиме інтенсивні заняття із представниками відділів спеціальних дій на воді Держприкордонслужби з Одеси, Маріуполя та Києва.

Варто зазначити, що всі залучені до тренінгу бійці в лютому 2016 року вже побували на базі Прикордонного патруля США у Флориді, де пройшли первинне навчання та отримали відповідні сертифікати. Крім того, в кінці минулого року в рамках проекту міжнародної технічної допомоги водолази Морської охорони Держприкордонслужби отримали сучасне спеціалізоване обладнання. І на підтвердження попередніх домовленостей, фахівці тактичного дайвінгу з США прибули до Одеси, де й проводитимуть тренінги із застосування цього обладнання. 

Поставка обладнання і навчання організовано в рамках реалізації Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Посольства США в Україні.

Розклад занять дуже щільний та насичений: це і теоретична підготовка, й вправи в басейні, і робота з барокамерою, і безпосередні тренування на відкритій воді.

Протягом перших днів учасники тренінгів поновили теоретичну підготовку, проговорили напрямки роботи, які потребують відпрацювання та долучення досвіду іноземних фахівців, позначили затребувані в діяльності спецпідрозділу Морської охорони види підводних робіт та окреслили імовірні ризики у виконанні тих чи інших завдань.

У басейні іноземні експерти водолазної справи влаштували прикордонникам іспит на витривалість. Зокрема, спочатку відпрацьовувалися різні види плавання, а після всі учасники перейшли до практичних вправ із пошуку предметів на дні басейна, в тому числі й з імітацією нульової видимості.

«Всі ці тренування навчають вміти орієнтуватися в реальних умовах, адже вода живої водойми не криштально чиста, не завжди є можливість занурення в повному спорядженні, тобто в будь-яких екстремальних умовах, - каже агент Прикордонного патруля США Стивен Кардоза. - Тому ми спочатку відпрацюємо їх в прозорому басейні, де ми, як інструктори можемо бачити, як саме працює водолаз, вказати на помилки, підказати кращий спосіб. А потім на відкритій воді хлопці вже будуть застосовувати отриманні знання в реальних умовах».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси