У Державній прикордонній службі пройшли урочисті заходи з нагоди святкування Дня прикордонника

НАЗАД
02 травня 2018 11:58

День прикордонника України почали відзначати 30 квітня. Відповідний Указ про святкування саме у цей день професійного свята охоронців кордону Президент України Петро Порошенко підписав 27 квітня.

День прикордонника України почали відзначати 30 квітня. Відповідний Указ про святкування саме у цей день професійного свята охоронців кордону Президент України Петро Порошенко підписав 27 квітня.  

«Вітаю працівників Державної прикордонної служби із професійним святом – Днем прикордонника, яке відтепер в Україні відзначатимуть 30 квітня. Переконаний, що, примножуючи славу попередніх поколінь, сучасні вартові рубежів Української держави і надалі залишатимуться взірцем професіоналізму, чесності і самовідданості у відстоюванні суверенітету нашої країни», - написав Петро Порошенко у своєму Фейсбуку.

З нагоди свята керівництво Державної прикордонної служби також привітало усіх тих, хто стояв або стоїть на сторожі державного кордону, хто ціною життя та здоров’я боронить мир та спокій мільйонів українців, та тих, хто у нелегкі роки, коли у країну прийшли неспокій та військові дії, долучились до справи захисту державних рубежів.

Урочисті святкові заходи до Дня прикордонника пройшли у всіх підрозділах та органах охорони державного кордону. Також у столиці на Софійській площі відбулися урочистості з нагоди 100-річчя із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО) та чергового 26-го випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Після церемонії вручення офіцерських звань випускники Академії повернулися в навчальний заклад, аби урочисто попрощатися з Бойовим Прапором. Крім того, в усіх прикордонних підрозділах пройшли тематичні Дні відкритих дверей, лекції, екскурсії, на яких розповідалося про історичні події сторічної давнини та сьогодення.

Загалом з нагоди відзначення Дня прикордонника та 100-річчя створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО) відомчими медалями та нагрудними знаками було нагороджено близько 500 осіб та понад 660 військовослужбовців, працівників та ветеранів  відзначені іншими видами заохочень.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси