(ВІДЕО) У День пам’яті захисників України вшанували загиблих воїнів

НАЗАД
29 серпня 2020 14:05

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Сьогодні, у Міністерстві оборони України, у меморіальному комплексі «Зала Пам’яті» відбулися заходи щодо вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців, учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

У заходах з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, разом з Президентом України Володимиром Зеленським взяли участь керівники силових структур та відомств, зокрема і Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Під час заходу біля будівлі Міністерства оборони України зачитали прізвища 223 військовослужбовців, які загинули цього дня протягом 2014 – 2019 рр. Пам’ять кожного захисника вшанували ударом у дзвін і салютом із особистої зброї Почесної варти. Також присутні взяли участь у загальнонаціональній хвилині мовчання та поклали квіти до Стели із Дзвоном Пам’яті.

Сім’ям полеглих Героїв Президент України вручив три державні нагороди, які були присвоєні раніше.

Президент України, Голова прикордонного відомства та інші силовики поспілкувався з родичами загиблих захисників.

«29 серпня – день коли вся Україна вшановує пам'ять своїх Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Низько вклоняюся в пам'ять про кожного українського Героя і схиляю голову перед їх родинами. Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України. Горнило війни не оминуло прикордонну родину – 70 наших побратимів загинули, а п’ятеро зникли безвісти! Наш обов’язок - пам`ятати про їх вчинки, адже своє життя вони віддали заради нашої з Вами свободи та свободи наших дітей. Завдяки їм Україна встояла і ми можемо продовжувати боронити українську землю від російського окупанта. Для кожного з нас вони приклад патріотизму, мужності, братерства, безкорисливості та самопожертви в ім’я свого народу та цілісності України. Ми не повинні зрадити тих, хто допоміг нам жити. Слава полеглим героям!», – відмітив Голова ДПСУ на своїй сторінці у Фейсбуку.

Також заходи із вшанування пам’яті загиблих воїнів із хвилиною мовчання пройшли в усіх підрозділах та навчальних закладах Державної прикордонної служби.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси