У День пам’яті захисників України Президент Володимир Зеленський вшанував воїнів, полеглих у російсько-українській війні

НАЗАД
29 серпня 2023 15:39

Звання Героя України (посмертно) удостоєні двоє прикордонників

У супроводі роти почесної варти Президент встановив квіткову композицію до Стіни пам'яті на Михайлівській площі в Києві.

Глава держави і всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських героїв, які віддали свої життя за Україну.

«Немає таких слів, яких було б достатньо, щоб описати повністю ту силу, велич і самопожертву героя, який залишається навічно в бою, щоб тільки його народ зберіг волю та здобув перемогу. Слова завжди менші, ніж те, що ми відчуваємо. І хай сльози, які будуть сьогодні, хай мовчання, яке сьогодні звучатиме гучніше, ніж будь-які слова, хай наша шана, яка є абсолютно щирою, скаже всім, що ми відчуваємо насправді та наскільки ми вдячні всім нашим захисникам і захисницям, чиє життя стало життям України», – сказав Володимир Зеленський.

Президент України передав ордени «Золота Зірка» членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.

Зокрема, найвищої державної нагороди посмертно удостоєні заступник начальника відділу прикордонної служби типу «С» майор Іван Волочій, який стримував просування ворога поблизу Ізюма Харківської області у березні 2022 року. Загинув унаслідок ворожого пострілу з танка, а також інспектор 1 прикордонного загону майстер-сержант Олександр Маслак, який разом з іншими оборонцями кордону тривалий час усіма наявними засобами завдавав уражень окупантам у Маріуполі. Загинув, прикриваючи відхід побратимів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси