У День Державного прапора України Президент Володимир Зеленський вручив бойові прапори прикордонникам

НАЗАД
23 серпня 2020 12:07

Церемонія підняття Державного прапора України за участю Президента Володимира Зеленського відбулася на військовому летовищі у Василькові Київської області.

«Сьогодні ми відзначаємо День Державного прапора України. Синьо-жовтого стяга, під яким наші Збройні сили мужньо захищають суверенітет і територіальну цілісність держави. Іноді, на превеликий жаль, ціною власного життя», – сказав Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що синьо-жовтий прапор супроводжував визначальні миті Української держави: і коли було проголошено соборність України понад сто років тому, і в наші дні, коли українські військові, нацгвардійці та добровольці підіймали український стяг над Донецьким і Луганським аеропортами та Авдіївською промзоною; коли звільняли Маріуполь, Лисичанськ, Мар’їнку, Слов’янськ, Краматорськ та інші землі українського Донбасу.

Присутні на урочистостях вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників України, які загинули впродовж шести років війни.

Під звуки Державного гімну воїни роти почесної варти Збройних сил України підняли полотнище національного стяга над аеродромом. Військові відсалютували десятьма залпами.

З нагоди Дня Державного Прапора Президент вручив бойові прапори та іменні стрічки до них низці військових частин.

Бойові прапори одержали і Регіональне управління Морської охорони Державної прикордонної служби України та Навчальний центр морської охорони Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби.

На урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора був також присутній Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Як зауважив у своїй публікації з нагоди свята очільник прикордонного відомства: «Наш Прапор окреслює та визначає суверенну територію України. Він завжди гордо майорить над прикордонними підрозділами. З ним ми захищаємо державний кордон і без вагань йдемо у бій, аби ворог розумів нашу рішучість і жагу до перемоги. Він дає нам надію на гідне майбутнє. Шануймо його і захищаймо, як найвищий скарб нації. Слава Україні!!!»

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси