У Чернівцях відкрили пам’ятну стелу «Прикордонникам усіх поколінь»

НАЗАД
03 травня 2018 16:11

З нагоди святкування професійного свята - Дня прикордонника, та 100-ї річниці з дня створення Окремого корпусу кордонної охорони УНР на території Чернівецького прикордонного загону відкрито пам’ятну стелу «Прикордонникам усіх поколінь».

З нагоди святкування професійного свята - Дня прикордонника, та 100-ї річниці з дня створення Окремого корпусу кордонної охорони УНР на території Чернівецького прикордонного загону відкрито пам’ятну стелу  «Прикордонникам усіх поколінь».

Окрім керівництва Чернівецького прикордонного  загону,  у  відкритті пам’ятної стели взяли участь начальник Західного регіонального управління генерал-майор Володимир Єгоров, ветерани АТО, волонтери, представники місцевої влади, місцеві жителі  та гості краю, а також родичі загиблих прикордонників.

Під час урочистостей присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України всіх поколінь.

Право відкрити пам’ятну стелу було надано рідним прикордонників, які загинули в АТО – Олександра Зайця і  Віктора Мігована.

Після молебні та освячення пам’ятної стели, до присутніх звернувся начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк: «На цьому чорному граніті зустрілися охоронці кордону різних періодів нашої історії. Ми маємо пам’ятати та шанувати героїв, які віддали життя за нас з вами, за наше майбутнє, за Україну».

На завершення церемонії керівництво прикордонного загону, керівники області та міста відзначили кращих прикордонників, вручивши пам’ятні нагороди, відзнаки та чергові військові звання.

Також цього дня у виставковій залі «Вернісаж» відбулася презентація картинної галереї «Край Черемоша та Прута», де були представлені полотна членів Національної спілки художників України з Києва, Харкова, Одеси та Чернівців. Молоді художники двічі відвідували прикордонні підрозділи. Проживаючи в підрозділах охорони кордону, митці ознайомлювалися із життям і побутом охоронців кордону та повсякденним несенням служби, а кожна мандрівка Буковиною та Прикарпаттям давала художникам все нові й нові враження, які згодом лягали на полотно. Чимало привезених картин, на безоплатній основі, митці залишали прикордонникам, і сьогодні цей фонд нараховує 45 полотен.

Варто зауважити, що сама картинна галерея буде знаходитись в управлінні Чернівецького прикордонного загону, і лише протягом десяти днів поціновувачі мистецтва зможуть відвідати галерею у виставковій залі «Вернісаж».

У найближчому майбутньому в планах організаторів виставки провести її на східних ділянках нашої країни для тих, хто сьогодні на передньому краї боронить нашу Батьківщину.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси