У будівлі КМУ відкрили виставку, присвячену родинам прикордонників та прикордонниць

НАЗАД
15 червня 2023 17:57

Презентація фотовиставки «Прикордонники і прикордонниці: сім’я і війна» за участі Голови Державної прикордонної служби України відбулася сьогодні в будівлі Кабінету Міністрів України у Києві.

Фотовиставка відображає участь прикордонників та прикордонниць у відбитті збройної агресії росії проти України, подоланні гендерних стереотипів, забезпеченні можливостей поєднання службових і сімейних обов’язків у військових і правоохоронних органах.

Участь у відкритті виставки взяли віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, правозахисниця, ґендерна активістка, засновниця інформаційно-консультативного жіночого центру Олена Суслова.

«На наш погляд це унікальна фотовиставка про прикордонників та прикордонниць. Основна мета виставки –показати заради чого ми є на фронті. Заради дітей. Вони наше майбутнє. Вони – це майбутнє України. Заради них віддають життя і здоров’я прикордонники і прикордонниці, військовослужбовці Збройних Сил України, всі складові Сил оборони країни», - сказав Сергій Дейнеко.

Голова служби подякував усім прикордонникам і прикордонницям за щоденний ратний труд і подвиг, за те, що вони роблять на передовій, захищаючи нашу Україну і весь український народ.

У свою чергу, віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зауважила, що українці – це миролюбива нація, «ми любимо свої родини, свої міста, свої села, але коли треба ставати на захист, ми стаємо. У кожному прикордоннику та прикордонниці на фото у формі є сталь. Вони борються за свої родини, за наші родини, за можливість робити фото родин без форми».

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов зауважив, що Державна прикордонна служба завжди йшла попереду серед всього сектору безпеки у питання великої кількості жінок на службі. «Жінки в державній прикордонній службі і у всьому секторі безпеки вони не тільки воїни. Вони і мами, і люблячі дружини. Вони несуть нам ту безпеку, якій ми завдячуємо сьогодні», - сказав він і зауважив, що навіть після завершення воєнного стану багато хто повернеться до своїх сімей, а прикордонники продовжать нести свою службу. «І дуже хотілось би, що ми це робили лише на східних рубежах, а на заході і півдні – ми були частиною однієї великої європейської сім’ї, охороняючи єдиний кордон Євросоюзу», - зауважив Олег Немчінов.

«Це маленька частинка нашої подяки, нам хочеться дякувати кожен день і кожну ніч, кожну секунду за все, що сьогодні маємо. І цей емоційний баланс потрібен кожній людині», - зазначила Олена Суслова.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси