У Брюсселі прикордонники взяли участь у форумі в рамках «Східного Партнерства»

НАЗАД
19 червня 2018 16:36

Сьогодні, 19 червня 2018 року, у м.Брюссель (Королiвство Бельгія) відбулося вісімнадцяте засідання Тематичної платформи № 4 «Контакти між людьми» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Сьогодні, 19 червня 2018 року, у м. Брюссель (Королiвство Бельгія) відбулося вісімнадцяте засідання Тематичної платформи № 4 «Контакти між людьми» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Зазначимо, що це засідання є форумом для представлення останніх досягнень країн «Східного Партнерства» впровадження реформ та обміну досвідом з інституціями Європейського Союзу.

Одними із ключових питань порядку денного стало обговорення стратегічних пріоритетів програми 2018 – 2019 років, безвізового режиму з Європейським Союзом, міграції, мобільності та інтегрованого управління кордонами, співробітництва у сфері досліджень та інновацій.

У форумі від України разом з представниками  Міністерства закордонних справ, Міністерства молоді і спорту, Міністерства освіти та науки, Представництва України при Єврокомісії взяв участь начальник управлiння стратегiчного планування та аналiзу ризикiв Адміністрації Держприкордослужби Андрiй Вiхтюк. Андрій Вікторович ознайомив присутніх з основними досягненням та пріоритетами українського прикордонного менеджменту, а також зазначив, що Україна залишається надійним партнером і форпостом безпеки на східному кордоні Європи та готова до співпраці на основі сучасних принципів інтегрованого управління кордонами(ІУК).

Проведення наступного форуму в рамках «Східного Партнерства» з питань міграційної ситуації, мобільності та інтегрованого управління кордонами заплановано на вересень цього року в Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси