У боях за Незалежність України загинув прикордонник – підполковник Андрій Єфросиненко

НАЗАД
19 листопада 2023 09:00

Під час виконання бойового завдання, загинув офіцер 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий Кордон» підполковник Андрій Єфросиненко.

Андрій Васильович Єфросиненко народився 20 квітня 1973 року в місті Переславль-Залєський. Згодом родина переїхала в Україну.

Після здобуття шкільної освіти, у 1995 році молодий офіцер закінчив Інститут прикордонних військ України. Розпочав службу в підрозділах Сумського прикордонного загону, а завершував свою офіцерську кар’єру очолюючи підрозділ, який забезпечував прикордонний контроль в аеропорту Донецька. Це був 2013-й. Україна разом з Польщею щойно провели Чемпіонат Європи з футболу і він гідно виконав завдання, які ставила перед ним держава. На його думку то був ідеальний час щось змінити у житті. Однак завершити кар’єру військового прикордоннику вдалося не на довго.

Вже у 2014-ому від початку проведення Антитерористичної операції та згодом Операції Обʼєднаних Сил офіцер виконував бойові завдання на сході країни в складі одного з добровольчих батальйонів.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну, мобілізувався до лав Державної прикордонної служби України і в складі зведеного прикордонного підрозділу виконував бойові завдання в районі Бахмута та Чернещини.

До моменту формування бригади Гвардії Наступу «Сталевий Кордон» досвідчений прикордонник вже здобув чимало бойового досвіду, тож за своєю ініціативою приєднався до новоствореного прикордонного загону та був призначений на одну з керівних посад в 4 прикордонну комендатуру швидкого реагування.

14 листопада 2023 року група бійців на чолі з підполковником Єфросиненком прийняла бій з переважаючими силами ворога в районі Першотравневого, Харківської області. Ворог під прикриттям щільного артилерійського та мінометного вогню, активно штурмував наші позиції. Очоливши групу, Андрій Васильович вступив в бій, який тривав понад 7 годин, героїчними зусиллями наших бійців вдалось відбити ворожу атаку. Завдяки вмілим та професійним діям підполковника Єфросиненко, ворог поніс втрати до 30 чоловік та відступив. На жаль, внаслідок кульового поранення Андрій загинув.

За мужність та героїзм проявленні під час виконання військового обовʼязку, підполковнику Єфросиненко Андрію Васильовичу присвоєно чергове військове звання полковник (посмертно).

Без чоловіка залишилась дружина, без батька – четверо дітей. Щирі співчуття рідним та близьким полеглого Воїна.

Вічна слава та пам’ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси