У «Борисполі» прикордонники забезпечують оформлення громадян трьох евакуаційних рейсів з Афганістану

НАЗАД
28 серпня 2021 19:42

Три евакуаційні рейси з Кабулу прилетіли сьогодні в аеропорт «Бориспіль». На бортах літаків прибули українці та іноземці, котрі потребували допомоги.

Всього трьома літаками, евакуація яких була організована МЗС за координації Президента України Володимира Зеленського, за попередньою інформацією, доправлено близько 400 пасажирів.

«Усіх українських громадян, які заявили про бажання виїхати з Афганістану, ми вже евакуювали. Звичайно, ще можуть бути люди, які перебувають в інших місцях Афганістану, і в разі їхнього звернення ми будемо використовувати всі наші можливості, дипломатичні контакти для продовження евакуації», – наголосив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, який прибув в аеропорт.

Андрій Єрмак зауважив, що серед людей, вивезених з Афганістану до України, є журналісти всесвітньо відомих видань і представники Організації Об'єднаних Націй.

Евакуйовані з Афганістану українці та громадяни інших держав подякували Президенту України, керівництву держави та українській армії за допомогу.

Аби забезпечити організацію належного оформлення громадян, які прибули із небезпечної зони, на столичне летовище прибув перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко. Зокрема, з персоналу Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» виділено достатню кількість прикордонних нарядів з перевірки документів, налагоджено взаємодію з представниками МЗС та ДМС, аби процес оформлення був максимально швидким.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси