У «Борисполі» прикордонники провели координаційну нараду з представниками FRONTEX

НАЗАД
10 червня 2017 14:20

Сьогодні у міжнародному аеропорту «Бориспіль» прикордонники провели координаційну нараду з представниками європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу - FRONTEX

Сьогодні у міжнародному аеропорту «Бориспіль» прикордонники провели координаційну нараду з представниками європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу - FRONTEX щодо  оперативного співробітництва,  підвищення безпеки кордонів,порядку обміну інформацією, обміну досвідом, протидії нелегальній міграції та транскордонній злочинності.

Участь у нараді взяв заступник директора департаменту-начальник упраління прикордонного контролю Держприкордонслужби України генерал-майор Юрій Лисюк та 11 представників від агенства FRONTEX. Варто зазначити, що вже після старту безвізу для України семеро учасників представників FRONTEX з Франції, Польщі, Естонії, Італії та Чеської Республіки перебуватимуть у двох столичних аеропортах – «Київ» та «Бориспіль», ще двоє представників - у аеропортах «Одеса» та «Львів».

Місія FRONTEX - сприяння, координація і розвиток управління європейськими кордонами у відповідності з основним законом ЄС права застосування концепції Комплексного Управління Кордонами. Основними напрямками діяльності агенства є спільна діяльність, навчання, дослідження, робота у сфері аналізу ризиків, забезпечення швидкого реагування, функціонування інформаційних систем і середовища обміну інформацією, допомога державам-членам у спільних операціях. Виконуючи свій мандат, FRONTEX підтримує тісні зв'язки з іншими партнерами ЄС, що беруть участь у розвитку галузі свободи, безпеки та правосуддя, такі як Європол, Євростат, Євроюст, EAR, CEROL, а також з митними органами з метою сприяння загальної згуртованості.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України надіслала офіційний запит до FRONTEX взяти участь у заходах по безвізу. На який відгукнулися представники таких країн як Австрія, Бельгія, Болгарія, Кіпр, Чехія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція і Швейцарія.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси