У битві за щастя…

НАЗАД
13 березня 2023 18:06

Минув уже рік, як загинув смертю Героя прикордонник полковник Віталій Кучерявий.

З дитинства Віталій мріяв бути військовим, тому вступив до Національної академії Держприкордонслужби України. Проходив службу на північних рубежах нашої Держави, а з 2020 року – в зоні ООС. З 2021 року обіймав посаду начальника відділу прикордонної служби «Щастя» Третього прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

24 лютого 2022 року підрозділ під командуванням Віталія Кучерявого одним з перших вступив у бій на кордоні з росією. Протягом тривалого часу воїни успішно відбивали атаки ворога. Вже в перші дні зіткнень захопили ворожу БМП та чотирьох полонених. В одному із запеклих боїв захисники знищили бронетехніку противника та чотири вантажівки з боєприпасами. Ворог зазнав тяжких втрат та відступив.

13 березня Віталій Кучерявий разом зі своїм підрозділом вступив у жорстокий бій з ворожою піхотою на околицях села Стара Краснянка, на Луганщині. Ворог не зміг прорватися через лінію оборони прикордонників, тому застосував артилерію. Віталій Кучерявий у 32-річному віці загинув на полі бою від вибуху ворожого снаряда.

– Віталій був кращим з кращих, – наголосив начальник оперативно-військового управління Східного регіонального управління Держприкордонслужби України бригадний генерал Юрій Петрів. – Я досі не можу усвідомити, що його немає серед нас, від першої хвилини його загибелі і до сьогодні він – з нами, і завжди залишатиметься у наших серцях.

За героїчні вчинки, відвагу і самовідданість, виявлені під час виконання завдань з охорони та оборони державного кордону, указом президента України Віталію Кучерявому присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) та нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

– Допоки буде Держава та прикордонники, ми пам’ятатимемо і вшановуватимемо наших героїв. Не маємо права падати духом, тому що головне завдання сьогодні – звільнити нашу землю від рашистської навали, щоб згинули наші воріженьки. Так заповідає наш Державний гімн. Ми обов’язково переможемо, щоб могли мирно жити наші діти та онуки, – зауважив у своїй промові, вшановуючи пам’ять Героя, заступник директора Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби України бригадний генерал Іван Васильчук.

Вічна пам’ять і Слава тобі, Герою!

Помстимося!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси