У Білорусі пройшла робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств двох країн

НАЗАД
16 лютого 2018 14:46

Державна прикордонна служба України впевнено рухається вперед на шляху впровадження Концепції інтегрованого управління кордонами. Зокрема15-16 лютого у місті Мозирь пройшла робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та

Державна прикордонна служба України впевнено рухається вперед на шляху впровадження Концепції інтегрованого управління кордонами. Зокрема15-16 лютого у місті Мозирь пройшла робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Республіки Білорусь.

В ході зустрічі прикордонники обох країн оцінили стан міжвідомчої взаємодії, а також проаналізували обстановку на спільній ділянці кордону у 2017 році.

Сторони визнали, що міжвідомча взаємодія традиційно знаходиться на високому рівні, а обстановка на кордоні України з північним сусідом залишається динамічною та контрольованою. Основними загрозами безпеці на спільній ділянці кордону залишається незаконне переміщення товарів та автотранспортних засобів.

Наприкінці зустрічі аналітики прикордонних відомств домовились про наступну робочу зустріч у травні цього року, під час проведення чергової тристоронньої зустрічі з оцінки безпеки на спільних кордонах у форматі Україна –Білорусь–Польща.

Варто нагадати, що вперше тристоронню зустріч було проведено у 2016 році у м. Брест, Республіка Білорусь, яка стала невід’ємним елементом реалізації в Україні європейських принципів інтегрованого управління кордонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси