У 2019 році на будівництво житла для прикордонників виділено 200 мільйонів гривень

НАЗАД
16 сiчня 2019 08:37

Державна прикордонна служба, поряд з охороною державного кордону, основні зусилля направляє на соціальне забезпечення персоналу.

Це питання залишається пріоритетом для керівництва відомства. Завдяки підтримці Президента та Уряду України, Міністра внутрішніх справ і ефективному використанню бюджетних коштів, сотні сімей прикордонників щороку отримують ключі від власних осель.

У 2018 році майже 200 сімей прикордонників отримали ключі від омріяного житла. При цьому вартість будівництва 1 кв. м. житла не перевищувала встановлену Мінрегіоном України у відповідних областях. Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал неодноразово звертав увагу на те, що відомтсво переносить вектор будівництва на підрозділи, які безпосередньо охороняють кордони, а не лише у великих містах.

У 2019 році на фінансування житлового будівництва виділено 200 мільйонів гривень. Частина коштів буде спрямована на завершення будівництва декількох об’єктів з високим ступенем готовності, що дозволить отримати у цьому році понад 400 квартир. Збудоване у Києві, Ужгороді, Чернігові, Могилів-Подільському, Подільську, смт Музиківці Херсонської області та у відділі прикордонної служби «Бердянськ» Бердянського загону виділятиметься у першу чергу для учасників бойових дій.

Також за ці кошти продовжуватиметься виконання будівельних робіт на перехідних об’єктах 2018 року, зокрема в Одесі, Черкасах та Глухові. Крім того, заплановане фінансування завершення проектних робіт, що надасть змогу розпочати будівництво багатоквартирних житлових будинків у м. Києві, Маріуполі, Харкові, Херсоні, Житомирі та Могилів-Подільському.

Загалом для поліпшення соціально-побутових умов прикордонників упродовж 2014-2017 років збудовано (реконструйовано) та отримано близько 1 тисячі квартир та кімнат.

Разом з тим, Державною прикордонною службою для забезпечення належних умов несення служби для військовослужбовців упродовж 2014-2017 років збудовано (реконструйовано) та капітально відремонтовано десятки об’єктів. А від реалізації завдань, визначених Програмою транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», реконструйовано 7 підрозділів охорони державного кордону на суму 51,4 млн грн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси