Турецька шхуна повернулася навіть після видворення

НАЗАД
18 травня 2012 15:27

У суботу ввечері корабель Морської охорони Держприкордонслужби «Миколаїв» затримав турецьку риболовецьку шхуну. Екіпаж судна певно дуже хотів здійснити промисел у водах України.

У суботу ввечері корабель Морської охорони Держприкордонслужби «Миколаїв» затримав турецьку риболовецьку шхуну. Екіпаж судна певно дуже хотів здійснити промисел у водах України, адже за день до цього їх за межі території нашої держави видворили за допомогою літака прикордонного відомства «Diamond». Під час перевірки всі члени екіпажу виявилися громадянами Туреччини, а судно мало порт реєстрації Шіле. У поясненнях капітан затриманої шхуни хотів переконати прикордонників, що мав намір «порибалити» в економічній зоні Румунії. На шхуні було знайдено понад 25,5 км сіток, близько 1100 кг сухого льоду, пластикову тару для сіток та інформацію про райони постановки сіток. У зв'язку з тим, що знаряддя лову на борту перебували в готовності до використання, а дозволу на промисел не було, судно затримали та доправили в порт Севастополя. Про порушників поінформовано координаційні центри Берегових охорон Туреччини та Румунії.

Нагадаємо, що минулого тижня корабель Морської охорони Держприкордонслужби «Донбас» затримав ще одне турецьке риболовецьке судно. Тоді зі слів капітана, шхуна в економзоні нашої держави намагалася укритися від складних погодних умов, проте в цей час море було дуже спокійним. Крім того, на судні виявили близько 15 кілометрів сіток, які були розтакелажені та не знаходилися в трюмі. 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси