Троє росіян намагались вивезти з України старовинні ікони, монети та Біблію

НАЗАД
30 сiчня 2014 15:18

 Щоб приховати товар, чоловік повністю запакував свій «ВАЗ» речами, що були у використанні.

 

Учора ввечері у пункті пропуску «Катеринівка», що на Сумщині, виявили предмети старовини, які можливо мають культурно-історичну цінність.

 Громадянка Росії покидала Україну автомобілем «Toyota» та обрала спрощену смугу руху. Однак її поведінка спонукала прикордонний наряд вивести транспортний засіб для додаткової перевірки.  Під час огляду  на задньому сидінні серед її особистих речей працівники пункту пропуску знайшли 2 старовинні ікони.

Ще в одного росіянина, який повертався додому через пункт пропуску «Новоазовськ», що на Донеччині, виявили Біблію 1915 року видання та монету 1763 року випуску. Щоб приховати товар, чоловік повністю запакував свій «ВАЗ» речами, що були у використанні.

А от росіянин, який прямував поїздом «Москва-Болгарія», прихопив з собою у подорож 7 монет 1870-1915 років випуску. Прикордонники Чернівецького загону спільно з працівниками митниці виявили їх під час огляду потяга у пункті пропуску «Вадул-Сирет».

Знайдені предмети вилучено та передано  працівникам митниці. Чи представляють вони історичну та культурну цінність, встановить відповідна експертиза.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси