Троє нігерійців не знали, що між Україною і Польщею є кордон

НАЗАД
19 листопада 2013 11:38

 Їх прикордонний наряд  виявив під час оформлення рейсового автобуса «Львів-Перемишль» серед пасажирів, які їхали до сусідньої країни. Як з’ясувалося згодом, мандрівники прибули із Нігерії. &n

Одним із пріоритетних завдань діяльності Державної прикордонної служби є протидія нелегальній міграції. Внаслідок посилення контролю другої лінії, активізації роботи прикордонних нарядів з початку року у пунктах пропуску виявлено 161 особу, що намагалися перетнути кордон у пунктах пропуску за підробленими, недійсними чи чужими документами.

Так, наприклад, учора у пункті пропуску «Шегині» прикордонники Мостиського загону затримали 3 громадян Нігерії, які намагалися потрапити до Польщі не маючи належних документів. Їх прикордонний наряд  виявив під час оформлення рейсового автобуса «Львів-Перемишль» серед пасажирів, які їхали до сусідньої країни. Як з’ясувалося згодом, мандрівники прибули із Нігерії. Двоє з них не мали при собі жодних документів, третій слідував до Республіки Польща без відповідної візи. Крім того, вони розповіли, що є студентами одного із українських вузів, а до Польщі їдуть погуляти із друзями. Коли ж прикордонники ще раз зауважили, що задля перетину державного кордону необхідно мати при собі відповідні документи, останні були неабияк здивовані та повідомили, що були переконані,  що між Україною та Польщею кордону немає.

Наразі подорож іноземних студентів обмежилась відвіданням пункту тимчасового тримання Мостиського прикордонного загону, в який їх помістили в адміністративному порядку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси