Топ 5 затриманих груп нелегальних мігрантів на кордоні за роки Незалежності України

НАЗАД
15 серпня 2021 08:24

До Дня Незалежності України обрали п’ятірку найгучніших затримань нелегальних мігрантів на державному кордоні впродовж трьох десятиліть.

Найбільші групи нелегальних мігрантів складались із громадян Афганістану, Китаю та Індії. А виявляли їх прикордонники Мукачівського та Чопського загонів.

Так, у липні 2001 року в приватному будинку в селі Велика Паладь, що за 3 км від кордону з Угорщиною, прикордонники виявили 79 громадян Афганістану. Іноземці з Кабулу пробиралися в Україну автівками, котрі постійно змінювали, а з Києва до українсько-угорського рубежу дісталися вантажівкою у мішках, під виглядом картоплі.

Ще одну чималу групу з Афганістану виявили у жовтні цього самого року. У приватному будинку, поруч із залізничною станцією Струмківка, «квартирували» в готовності перетнути кордон 74 іноземці.

У 2003 році в квітні та травні прикордонники виявили групи нелегалів з Китаю по 73 та 76 осіб в кожній. Квітневі «туристи» прибули на територію України п’ятьма різними групами, змінюючи транспортні засоби та готелі. Знайшли їх у лісі в контейнерах. Тоді також затримали й переправників. Травневу групу китайців виявили в Карпатах на Торунському перевалі. Нелегальні мігранти їхали в Румунію двома вантажівками та одним легковиком.

П’яте місце посіла група громадян Індії – 55 осіб. Їх затримали у червні 2005-го. Іноземці хотіли потай дістатися Словаччини. Однак прикордонники підрозділу «Великий Березний» допомогли їм повернутися додому.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси