Тепло в окопи для захисників

НАЗАД
23 лютого 2024 13:17

Прикордонники Чопського загону виготовляли разом з дітьми окопні свічки для побратимів. Акцію ініціювали військовослужбовці відділу «Ужгород». Вони завітали із заздалегідь підготовленими матеріалами до Ужгородського ліцею імені Т. Шевченка.

Учні-шестикласники завзято взялися до роботи. Прикордонник Юрій Лукач спершу провів з дітьми майстерклас. Він пояснив, як вирізати картон та складати його у бляшанку. Після цього кожному зі школярів роздали матеріали та приладдя. Небезпечну частину роботи – заливання підготовлених бляшанок гарячим воском – виконували військовослужбовці.

Прикордонниця Софія Кокайко, одна з організаторок заходу, розповіла: «Зазвичай ми виготовляємо свічки та збираємо усе необхідне для наших хлопців власними силами: у підрозділі або ж майструємо родинами. Сьогодні ми вирішили залучити учнів ліцею. По-перше, це неабияка допомога для нас, по-друге, в умовах теперішнього часу це є вкрай важливим для самих дітей, адже такі заходи формують у молоді національну ідентичність та патріотичну свідомість».

За півтори години роботи прикордонники та ліцеїсти виготовили понад 80 окопних свічок. Усіх їх найближчим часом буде передано військовослужбовцям, які виконують бойові завдання на сході України.

Щиро дякуємо за допомогу та завзятість учням і педагогічному складу Ужгородського ліцею імені Т.Шевченка. Разом ми – сила!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси