Тепло, сухо і смаколик: як подбати про собак взимку

НАЗАД
16 грудня 2022 16:34

Як подбати про братів наших менших взимку, аби вони не захворіли?

Одна з найпоширеніших проблем у цю пору року - це переохолодження та обмороження собаки. Ризик переохолодження у маленьких порід собак значно вищий, ніж у середніх і великих. Собаки великих порід можуть гуляти по 30 хвилин при температурі -6°C, а от дрібні і середні породи уже важко переносять температуру -4°C, тому їх можна вигулювати не більше 15-20 хвилин, а ще їм може знадобитися зимовий пуховик або комбінезон.

Необхідно підтримувати активність собаки, щоб песик у сильний мороз довго не стояв на одному місці. Якщо пухнастик замерз чи намок, портібно відвести його в тепле сухе приміщення, витерти його рушником, промити лапи та зігріти.

Перед прогулянкою обов'язково перевіряйте лапи, чи немає пошкоджень або тріщин. Можна нанести на лапи вазелін або захисний крем, або ж використовувати спеціальне взуття. Обов’язково протирайте лапи після прогулянки.

До зимових прогулянок собаку привчають з цуценяти, поступово збільшуючи час перебування на холоді.

Якщо ваш улюбленець живе у вольєрі або будці, їх потрібно утеплити і захистити собаку від вітру.

Не менш важливим у зимовий період є раціон тварини. Він повинен складатися з теплої їжі і теплої води, оскільки для обігріву собака потребує більшої кількості енергії.

Тож, будьте дбайливими та уважними до своїх улюбленців та обов’язково допоможіть чотирилапим, які живуть на вулиці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси