Тепла і корисна зустріч дітей та прикордонників

НАЗАД
04 жовтня 2023 11:32

Днями для дітей Центру дитячої та юнацької творчості одного з населених пунктів прикордоння Житомирщини прикордонники провели пізнавальну зустріч.

Захисники розказали та показали дітлахам як надавати першу домедичну допомогу, застосовувати безпілотні літальні апарати та протидіяти ворожим коптерам, а також продемонстрували озброєння, бойову техніку та засоби індивідуальної екіпіровки.

Спочатку дітлахи прослухали короткий теоретичний курс з тактичної медицини щодо надання допомоги собі і тим, хто її потребує, а також щодо евакуації поранених. Із завершенням теорії вихованці Центру натхненно, під наглядом військових, практикувалися у застосуванні нових знань.

Згодом прикордонники, які ефективно захищають український кордон та є невід’ємною складовою Сил оборони України, для демонстрації розгорнули декілька різновидів безпілотних літальних апаратів. Оператор дронів розповів про можливості кожної «бойової пташки» та способи їх застосування. Також присутні побачити, як працюють оператори та їх летючі помічники.

Також прикордонники ознайомили молодь з озброєнням, засобами екіпіровки та технікою, яка застосовується в охороні, обороні та захисті кордонів нашої Держави. Діти за бажанням практикувалися в розбиранні автоматичної зброї, приміряли засоби захисту, оглядали транспортні засоби та із задоволенням й азартом робили фотосесію на згадку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси