Сучасна, розвинена і здатна оперативно й комплексно зреагувати на розвиток обстановки Морська охорона – це запорука миру й безпеки вздовж усіх узбереж України

НАЗАД
28 жовтня 2021 09:32

Про це учора зазначив співголова UNIC перший заступник спікера Верховної Ради України Олександр Корнієнко

Він перебував в рамках робочого візиту в Одесі  разом з представниками Міжпарламентської Ради Україна - NATO (UNIC), депутатами Верховної Ради України, членами бюро Парламентської Асамблеї NАТО та делегатами інших держав-членів Північноатлантичного альянсу і його партнерів.

 «Розбудова Морської охорони надзвичайно важлива саме в розрізі забезпечення морської національної безпеки. Адже прикордонники перші зустрічають небезпеку, перші приходять на допомогу, оскільки завжди знаходяться на варті державних рубежів і в морі, і на суші», - зауважив він.   

Олександр Корнієнко разом з високопосадовцями побували на стоянці кораблів та катерів Одеського загону Морської охорони. Тут у межах масштабного проєкту міжнародної технічної допомоги з розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки будують Центр технічної допомоги та професійної підготовки Морської охорони.  

 «Зараз ми перебуваємо на місці будівництва нового комплексу, де буде можливість технічного ремонту, переоснащення суден. Тут також буде тренувальний центр для підготовки наших прикордонників. Фактично ми розпочинаємо Велике прикордонне будівництво», – додав перший заступник спікера Верховної Ради.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси