Стоп корупція: охоронці кордону зафіксували чергові випадки пропонування хабарів

НАЗАД
01 серпня 2018 10:36

Прямуючи через кордон громадяни України та гості країни продовжують намагатися «вирішувати» свої проблемні питання шляхом пропонування хабарів співробітникам Держприкордонслужби, порушуючи чинне законодавство України.

Учора до пункту пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, на вихід з України прибули громадянин України та громадянка Киргизстану 1976 й 1988 років народження відповідно. Під час проведення паспортного контролю, прикордонники з’ясували, що жінка перевищила термін перебування на території України. З метою ухилення від адміністративної відповідальності іноземки та сприяння в безперешкодному перетині кордону, чоловік запропонував прикордонникам грошову винагороду у розмірі 1000  гривень.

Крім того, у пункті пропуску «Сеньківка» громадянин РФ, що прямував до України, мав намір за тисячу російських рублів «домовитися» з прикордонниками Чернігівського загону щодо безперешкодного пропуску його через кордон.

В обох випадках прикордонники від неправомірних винагород відмовилися. Правопорушників та повідомлення про протиправні дії, що містять ознаки кримінального правопорушення, передбачені статтею 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передано представникам Нацполіції.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси