Стартувала активна фаза навчань «Sea Breeze-2016»

НАЗАД
18 липня 2016 17:05

Сьогодні розпочалася активна фаза українсько-американських навчань «Sea Breeze-2016», де беруть участь представники України, США, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Італії, Іспанії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Швеції та

Сьогодні розпочалася активна фаза українсько-американських навчань «Sea Breeze-2016», де беруть участь представники  України, США, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Італії, Іспанії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Швеції та Фінляндії.

За   сценарієм навчань учасники будуть відпрацьовувати дій на морі, на суходолі та в повітрі для відновлення конституційного ладу на території умовної держави. В першій частині морського компоненту усі пройдуть бойове злагодження. В другій – всі кораблі та катери ВМС України, Морської охорони Держприкордонслужби та представників флотів іноземних держав будуть виконувати реалістичні вправи, що дозволить навчатися та обмінюватися досвідом просто в процесі спільного виконання завдань із проведення огляду підозрілого судна, виконання артилерійських стрільб, рятування на воді, надання допомоги кораблю, що потерпає, передача вантажів у морі із залученням гелікоптера.

Зазначимо, що бійці відділу спеціальних дій на воді прикордонної служби виконуватимуть теоретичні та практичні вправи з використанням підводного гідролокатора бокового огляду, дистанційно керованого апарату, пройдуть тренування щодо медичного забезпечення водолазних спусків і робіт, навчатимуться пошуково-рятувальному забезпеченню висадки морського десанту з проведенням водолазного огляду місць висадки.

Координувати діяльність тактичних груп на морі буде штаб навчань, до складу якого також залучено фахівців від різних країн. Вони пройшли тактичні тренінги у підготовчій фазі навчань та реалізовуватимуть набуті знання та навички практично. Штаб навчань працюватиме цілком за стандартами НАТО, що надасть можливість представникам України не тільки ознайомитись із цими стандартами, а й практично відчути в роботі їх ефективність, доцільність і напрацювати корисний досвід для подальшої служби.

Загалом всі фази спрямовані на відпрацювання злагодженості дій міжнародних сил та засобів. Участь кораблів та катерів Морської охорони у комплексі тренінгів морського компонента дозволить підвищити професійний рівень персоналу та наблизити якість підготовки охоронців морських кордонів до стандартів НАТО.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси