Старовинні книги кінця ХІХ – початку ХХ століття виявили в пункті пропуску «Катеринівка»

НАЗАД
05 жовтня 2012 13:30

Старовинні книги кінця ХІХ – початку ХХ століття знайшли прикордонники Сумського загону під час оформлення одного з транспортних засобів в міжнародному пункті пропуску «Катеринівка».

Старовинні книги кінця ХІХ – початку ХХ століття знайшли прикордонники Сумського загону спільно з митниками під час оформлення одного з транспортних засобів в міжнародному пункті пропуску «Катеринівка».

Інформація про спробу незаконного вивезення з України друкованої продукції кінця ХІХ – початку ХХ століть громадянами Росії до прикордонників надійшла завчасно.

Для проходження контролю водій автомобіля «ВАЗ» обрав смугу руху «зелений коридор». Але враховуючи отриману інформацію, автомобіль вивели із загального потоку для проведення поглибленого огляду. У ході перевірки в багажнику транспортного засобу виявили 5 книг кінця ХІХ – початку ХХ століть, яка вірогідно становить культурну та історичну цінність.

Книги вилучено встановленим порядком. Чи представляють вони історичну та культурну цінність встановить відповідна експертиза. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси