Станіслав Москаленко до останнього подиху боронив Батьківщину

НАЗАД
18 квiтня 2023 10:52

Боєць Луганського прикордонного загону штаб-сержант Москаленко Станіслав Юрійович загинув у бою з російськими окупантами 13 квітня 2022 року.

Станіслав народився 2 березня 1993 року в місті Луганськ. Майже одразу після закінчення школи хлопець вирішив пов’язати своє життя з охороною державних рубежів України та у 2012 році вступив до лав Державної прикордонної служби України. Службу проходив у підрозділах охорони кордону Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Разом з побратимами штаб-сержант Москаленко мужньо виконував бойові завдання із відсічі та стримування збройної агресії російської федерації від самого її початку.13 квітня 2022 року підрозділ, в складі якого Станіслав боронив рідну Луганщину, тримав оборону в районі населеного пункту Кремінна. Позиції прикордонників піддавалися постійним артилерійським обстрілам, але наші захисники героїчно тримали оборону. На жаль, під час одного з обстрілів ворожий снаряд зруйнував бліндаж, в якому знаходився штаб-сержант Москаленко, внаслідок чого він дістав поранення, несумісні з життям.  

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі штаб-сержанта Москаленко Станіслава Юрійовича Указом Президента України нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Наказом Голови Державної прикордонної служби України загиблому військовослужбовцю присвоєно чергове військове звання «майстер-сержант» (посмертно).

У Станіслава Москаленка залишилися дружина, донька, батьки та брат.

Вічна і світла пам‘ять ГЕРОЮ!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси