Стан та перспективи розвитку Морської охорони прикордонники обговорили з представниками Верховної Ради та Місії ЄС

НАЗАД
28 травня 2021 12:47

Народні депутати та представники КМЕС обговорили з Першим заступником Голови прикордонного відомства Володимиром Нікіфоренком та керівником Морської охорони Олегом Костуром обстановку в південному прикордонні.

Делегація Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності спільно з представниками Консультативної місії ЄС в Україні (КМЕС) в рамках робочої поїздки в м. Одеса побувала в Регіональному управлінні Морської охорони Держприкордонслужби.

Народні депутати та представники КМЕС обговорили з Першим заступником Голови прикордонного відомства Володимиром Нікіфоренком та керівником Морської охорони Олегом Костуром обстановку в південному прикордонні.

Питання стосувалися протидії контрабанді, нелегальній міграції та незаконному переміщенню наркотичних речовин, зброї та боєприпасів, в тому числі морським шляхом.

У ході візиту було проаналізовано спроможність підрозділів Морської охорони забезпечити безпеку цивільного судноплавства в територіальному морі України, захист інтересів держави в її Виключній (морській) економічній зоні.

Заслухали народні обранці і оцінку прикордонників з реалізації норм законодавства про прилеглу зону. Їх впровадження відбувалося із створенням Регіонального управління Морської охорони, за підтримки ініціативної групи народних депутатів, і дозволило суттєво посилити контроль за недопущенням протиправної діяльності й припинити протиправні схеми на морській ділянці кордону.

Гості високо оцінили здобутки й зусилля Держприкордонслужби на шляху реформування й розбудови Морської охорони. Наголошувалося на впровадженні сучасних практик та оснащенні підрозділів за підтримки проектів міжнародної технічної допомоги. Також акцентувалася увага на перспективі оновлення корабельно-катерного складу в рамках українсько-французького проєкту з компанією OCEA.

Під час виходу в море на патрулювання катером Морської охорони депутати та експерти Консультативної Місії ЄС мали змогу побачити практичні дії тактичної групи малих швидкісних маневрених катерів із контролю прибережної акваторії із застосуванням відділу спеціальних дій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси