«Сталевий кордон». Рік від формування до ефективного знищення ворога

НАЗАД
25 сiчня 2024 14:04

Бригада Держприкордонслужби «Сталевий кордон» з Гвардії наступу відзначає свою річницю. Рік тому почалося її формування.

Нині захисники та захисниці підрозділу успішно мінусують окупантів на лінії фронту на Куп’янському напрямку, міцно утримують свої позиції та надійно боронять кордон з країною-агресоркою.

Привітати воїнів на передові рубежі підрозділу прибули Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Прикордонникам Міністр внутрішніх справ вручив державні нагороди, відзнаки та вогнепальну зброю.

«Держава цінує кожного з вас, держава знає, що саме завдяки вам Україна стояла, стоїть і вистоїть у боротьбі з ворогом і Переможе. Я бажаю кожному з вас Перемоги й славетного бойового шляху вашому сталевому підрозділу. Пам’ятайте, ваші сім’ї, Міністерство внутрішніх справ, Державна прикордонна служба пишається кожним із вас, тому що ви прийшли в цей підрозділ першими. На початку створення «Сталевого кордону» було не просто, адже не всі вірили, що ми зможемо на рівні зі Збройними силами України битися з ворогом, але ви показали свою лють і готовність, і довели свою хоробрість і сталевість у бою. Дякуємо вам!» – сказав Ігор Клименко.

Вогнепальну зброю бійцям також вручив Сергій Дейнеко.

«Мої побратими, я радий вас вітати сьогодні з першою річницею створення славетного 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон». Ви дійсно сталеві хлопці, ви титани й довели це не один раз у бою. Це наш перший загін бригадного типу, також вже створено другий на базі Луганського прикордонного загону, але – ви були першими! Період створення цього підрозділу був важкий, тому хочу подякувати вам всім і полковнику Валерію Падителю, вашому командиру, Герою України. Дуже багато ви зробили, хлопці, і ще дуже багато зробимо разом. Також хочу у вашій присутності подякувати Міністру внутрішніх справ за підтримку і передати слова вдячності від Президента України. Бережіть себе, своїх побратимів і нашу Україну!» –зазначив Сергій Дейнеко

Керівник загону Герой України Валерій Падитель привітав побратимів з річницею підрозділу і подякував кожному сталевому бійцю за службу.

«Стійкість нашого кордону і стійкість наших підрозділів, залежить від усіх: і від штабної роботи, і від бойової роботи на місці, і від роботи розвідників та артилеристів. Хто б на якій посаді не служив – це спільний вклад в нашу майбутню велику Перемогу», – сказав він.

Окрім цього, очільники МВС та ДПСУ оглянули укріплення, які бійці «Сталевого кордону» облаштували на своїх ділянках. Це належні укриття, окопи, траншейна лінія з перекриттями, вогневі позиції. Воїни постійно відбивають ворожі атаки та протидіють групам ДРГ противника. Бригада на своєму озброєнні має потужні вогневі засоби, зокрема, артилерію, РСЗВ, гранатомети, застосовує різноманітні типи БПЛА, щоб відстежувати дії ворога та наносити удари.

У ході виконання бойових завдань сталеві прикордонники знищили сотні окупантів, неодноразово поповнювали обмінний фонд, уразили десятки одиниць автомобільної техніки, комплексів спостереження противника, ворожі БМП і іншу броньовану техніку, гармати, склади з боєприпасами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси