Спортсменка-прикордонниця стала срібною призеркою Чемпіонату Європи з гирьового спорту

НАЗАД
24 липня 2015 12:14

В період з 10 по 15 липня 2015 року в м. Варна (Болгарія) проходив  Чемпіонат Європи з гирьового спорту. Срібною призеркою Чемпіонату стала&n

В період з 10 по 15 липня 2015 року в м. Варна (Болгарія) проходив  Чемпіонат Європи з гирьового спорту. Срібною призеркою Чемпіонату стала  старшина Ольга Масловець – інспектор прикордонної служби відділу «Козача Лопань» Харківського загону.

З 2006 року прикордонниця являється учасником спортивної команди Держприкордонслужби та проходить службу в Харківському прикордонному загоні. Ще в студентські роки будучи кандидатом у майстри спорту з настільного тенісу Ольга вирішила спробувати себе, у не зовсім жіночому виді – гирьовому  спорту. Розпочавши тренування, вже у 2005 році виконавши норматив у 170 підйомів 16-килограмової гирі Ольга стала майстром спорту України, а згодом потрапила до Національної збірної України.  Вона є гордістю міста Дергачі, де проживає разом зі своєю сім’єю та прикордонного підрозділу, де проходить службу. Її 6-річний син Ілля також захоплюється гирьовим спортом і вже підіймає гирі вагою 8 кг.

Після успішного виступу на Чемпіонаті Європи спортсменка-прикордонниця наразі продовжує ретельно готуватися до  Чемпіонату Світу, який відбудеться в м. Дублін (Ірландія) у листопаді.

Наприкінці грудня 1992 року наказом Голови Державного комітету у справах охорони державного кордону України була створена спортивна команда Прикордонних військ України, до складу якої увійшло багато провідних спортсменів фізкультурно-спортивного товариства "Динамо". За період свого існування цей підрозділ цілком заслужено посів гідне місце у спортивних колах країни, а його представники неодноразово перемагали на найпрестижніших змаганнях України, Європи та світу. У цьому колективі проходять службу 18 заслужених майстрів спорту, 5 заслужених тренерів країни, 35 майстрів спорту міжнародного класу, близько 40 майстрів спорту та один міжнародний гросмейстер. Культивується 22 види спорту, в 17 з яких спортсмени-прикордонники входять до складу збірних команд України. Ціла низка провідних спортсменів-прикордонників наказом Голови Державної прикордонної служби України була нагороджена медалями «За мужність в охороні державного кордону» та «За сумлінну та  бездоганну службу».       

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси