(ВІДЕО)Спортивній команді Державної прикордонної служби України – 25 років

НАЗАД
21 грудня 2017 16:14

Спортивна команда Державної прикордонної служби України відзначає ювілей – 25-річчя.

Спортивна команда Державної прикордонної служби України відзначає ювілей – 25-річчя.

Сьогодні з нагоди свята в Адміністрації Державної прикордонної служби України за участі міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Миколи Величкова, Голови Спортивного комітету Держприкордонслужби Миколи Подоляка та спортсменів-прикордонників відбулися урочистості.

Вітаючи зі світом присутніх спортсменів-прикордонників, Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал подякував усім спортсменам за гідне представлення Державної прикордонної служби та всієї України як на вітчизняній, так і міжнародній арені та побажав віри у перемогу.

«Спортивна команда прикордонників внесли гідний вклад в золоту скарбничку України, і, сподіваюсь, що  в майбутньому, на наступній олімпіаді та інших змаганнях ви покажете не менш вагомий результат»,  - сказав у своєму виступі міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Спортивна команда Держприкордонслужби цілком заслужено посіла чільне місце у спортивних колах країни, а його представники неодноразово перемагали на найпрестижніших змаганнях України, Європи та світу. Наші прикордонники-спортсмени гідно відстоюють честь національного спорту, роблячи великий внесок у зміцнення авторитету України в міжнародному співтоваристві, про що промовисто свідчать їхні досягнення.

Представники Спорткомітету Держприкордонслужби у складі національних збірних України встановили 12 світових, 1 олімпійський, 16 європейських і 36 національних  рекордів.

На цей час у колективі проходять службу 31 заслужений майстер спорту, 6 заслужених тренерів України, 17 майстрів спорту міжнародного класу та 26 майстрів спорту. У підрозділі культивується 14 олімпійських видів спорту.

За час його існування у скарбницю спортивних досягнень України було покладено понад 500 медалей з чемпіонатів та першостей світу й Європи, майже половина з них – золоті.

Загалом за період незалежності України в Олімпійських іграх взяли участь 133 прикордонники. Здобуто 10 золотих, 10 срібних та 8 бронзових нагород.

Окремо варто згадати ХХІХ літні Олімпійські ігри у Пекіні(КНР), коли до скарбнички України додали три золоті медалі Артур Айвазян – у стрільбі з малокаліберної гвинтівки, Віктор Рубан – у стрільбі з лука, Василь Ломаченко – у боксі, та три бронзові нагороди – Ірині Мерлені-Мельник – у вільній боротьбі, Армен Вардянян – у греко-римській боротьбі та Олексій Пригоров – у стрибках у воду, що становить майже четверту частину від усіх медалей Олімпіади у Пекіні.

Із захопленням ми спостерігали за перебігом ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні (Великобританія), коли дві золоті медалі вибороли наші боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик, одну срібну – Денис Берінчик (бокс) та три бронзові нагороди – Ольга Саладуха, Єлизавета Бризгіна, Христина Стуй (легка атлетика).

Відомче спортивне життя Спортивної команди Державної прикордонної служби України не менш насичене. Із важливих напрямків діяльності на цій ниві варто відмітити й організацію численних чемпіонатів за участі військовослужбовців, і змагання їхніх родин, і дитячі старти. Не менш важлива складова роботи команди – підтримка й реабілітація бійців АТО та дуже актуальна сьогодні розбудова спортивної інфраструктури. І варто відмітити, що усі завдання підрозділ виконує досить успішно.

У день 25-річчя прикордонної Спорткоманди у її представників піднесений настрій. Ті, на честь кого не раз лунає Державний Гімн України і піднімається Державний Прапор в інших країнах світу – звичайні люди – нині дуже пишаються своєю причетністю до прикордонної когорти.

Всіх, хто докладає зусиль до діяльності Спортивного комітету Держприкордонслужби та стояв у його витоків, нагородили відзнаками і подарунками.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси