Спортивна скарбничка прикордонників – 10 місяців боротьби і таких необхідних перемог

НАЗАД
13 листопада 2022 15:12

Державна прикордонна служба України гідно виконує завдання з охорони та оборони державного кордону. Прикордонники першими дали бій ворогу, коли той рушив із повномасштабним вторгненням на територію нашої держави.

Разом з тим представники прикордонного відомства не полишили і світових спортивних першостей та гідно представляють країну, яка героїчно бореться з лютим ворогом.

Так на Чемпіонаті світу з легкої атлетики у Сербському Белграді Марина БЕХ-РОМАНЧУК виборола 2 місце у потрійному стрибку.

Василь ПОТОКІЙ здобув «золото» Чемпіонату світу з гирьового спорту у місті Порту (Португалія) у двоєборстві (вагова категорія до 68 кг), а також 2 місце у поштовху (вагова категорія до 74 кг). 1 місце у двоєборстві (вагова категорія до 80кг) та 2 місце у поштовху (вагова категорія до 87 кг) виборов і Василь МИХАЙЛІНЧИК. А Леон БІЛИЦЬКИЙ здобув «срібло» у двоєборстві (вагова категорія до 95 кг). Ще один наш гирьовик Василь СЕРДЮК привіз із Порту «золото» у двоєборстві у ваговій категорії понад 95 кг та «бронзу» за поштовх у тій же ваговій категорії.

Результативним для наших спортсменів став і Чемпіонат світу з універсального бою у Ташкенті (Узбекистан). До прикладу, Анатолій ЖУРАКІВСЬКИЙ виборов 3 місце у програмі «Лайт» та 1 місце за програмою «Класик».

Чемпіонат світу з водних видів спорту у Будапешті (Угорщина) оцінив Михайла РОМАНЧУКА 2-ма бронзовими нагородами на дистанціях 800 та 5000 метрів вільним стилем.

Галина АВРАМЕНКО стала переможницею Чемпіонату світу зі стрільби кульової, який відбувся у Французькому Шатору (вправа «Рухома ціль» (MIXED). До «золота» Галина додала ще й «срібло» у вправі «Рухома ціль». До слова, Данило ДАНІЛЕНКО на тому ж Чемпіонаті також здобув 2 місце у тій самій вправі.

Соломія ВИННИК та Анастасія АЛПЄЄВА стали бронзовими призерками на Чемпіонаті світу з вільної боротьби Понтеведрі (Іспанія).

На Чемпіонаті світу зі стрільби кульової у Каїрі (Єгипет) Дар’я ТИХОВА виборола срібну нагороду серед змішаних пар (50m Rifle Prone Mixed Team) у стрільбі лежачі із малокаліберної гвинтівки;

«Золото» Чемпіонату Європи з водних видів спорту у Римі (Італія) здобув Михайло РОМАНЧУК (дистанція – 1500 метрів вільним стилем).

Марина БЕХ-РОМАНЧУК у потрійному стрибку показала результат 15,02 м, тим самим забравши «золото» Чемпіонату Європи з легкої атлетики у Мюнхені (ФРН).

Чемпіонат Європи з універсального бою у Туреччині став переможним для Анатолія ЖУРАКІВСЬКОГО – 1 місце за програмою «Класик». У тому ж таки Кіріші (Туреччина) Валентин ЖУРАКІВСЬКИЙ посів 1 місце у програмі «Класик», а Данило СЕМЕНЯКА здобув «золото» за програмою «Лайт» та 2 місце у «Класик». Антон ЧОБАН здобув «бронзу» у програмі «Лайт» та 1 місце у програмі «Класик». Доповнив скарбничку спорткоманди «сріблом» у програмі «Класик» Богдан САХАРНЯН. А Давид ГНАТЮК виборов 3 місце у «Лайт» та 1 місце за програмою «Класик». Максим СЛИШИНСЬКИЙ також потішив 2 місцем у «Лайт» та 1-шим у «Класик».

Окремої уваги заслуговує Чемпіонат Європи з греко-римської боротьби у Будапешті (Угорщина). Владлен КОЗЛЮК став бронзовим призером у ваговій категорії до 97 кг, а Соломія ВИННИК та Анастасія АЛПЄЄВА – срібними призерками у складі команди.

На Чемпіонаті Європи з боксу у Єревані Дмитро ЗАМОТАЄВ та Юрій ШЕСТАК вибороли «бронзу».

Ще одну бронзову нагороду Чемпіонату Європи зі стрільби кульової, який відбувався у Вроцлаві (Польща) здобула Дар’я ТИХОВА.

Юлія СВИСТІЛЬ у командних змаганнях з фехтування на шпагах виборола бронзову медаль Чемпіонату Європи з фехтування (м. Анталія, Туреччина). А Василь ГУМЕН на тому ж Чемпіонаті у командних змаганнях з фехтування на шаблях здобув срібну нагороду.

Кубок Європи з дзюдо Ризі (Латвія) приніс Вадиму ЧЕРНОВУ звання володаря Кубку Європи у складі команди.

Ще два «срібла» на Етапах Кубку світу з легкої атлетики серії «Діамантова Ліга» у місті Доха (Катар) та Англійському Бірмінгемі здобула Марина БЕХ-РОМАНЧУК (потрійний стрибок). А Етап Кубку світу з легкої атлетики серії «Діамантова Ліга» у Римі (Італія) приніс Марині заслужену золоту медаль.

Етап Кубку світу зі стрільби кульової у Баку (Азербайджан) завершився срібною нагородою для Дар’ї

ТИХОВОЇ.

«Золото» Міжнародного турніру з боксу «Странджа-2022», який відбувся у Софії (Болгарія) виборов

Олександр ХИЖНЯК.

Кожна перемога на світових спортивних аренах – невтомна тяжка праця присвячена Україні, її незламності, її відчайдушній боротьбі за своє величне майбутнє.

Разом до Перемоги!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси