«Спіймати той самий момент, вкласти душу та енергію…» – Марія Чепульська

НАЗАД
10 жовтня 2021 13:31

Люди, які мають хист до малювання приносять у наш світ яскраві й неповторні барви. Вони здатні з білого полотна створити незабутні шедеври наповнені красою, глибоким змістом і атмосферою, в яку хочеться зануритись з головою

В Одеському прикордонному загоні служить чимало творчих і талановитих військовослужбовців. Одна з них – обдарована художниця Марія Чепульська. Ця тендітна дівчина народилася в мальовничому місті Одеса. Свою творчість Марія розпочала ще у ранньому дитинстві. Щойно у неї з’являлась вільна хвилинка, вона із захватом бралась за аркуш паперу та кольорові олівці. Це були малюнки сповнені мрій, радості, дитячої відвертості та невимушеності.

Після закінчення школи дівчина, не вагаючись ні хвилини, вирішила вступити до Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського, обравши спеціальність «Образотворче мистецтво». Аби досягти професійності у написанні картин, Марія багато та наполегливо працювала. Вона відвідувала різні мальовничі куточки України, спілкувалася з цікавими людьми, і, як результат, захоплюючі пейзажі навколишньої природи та портрети людей оживали на полотні художниці.

Знайомство із «зеленими беретами» Марія розпочала у 2010-ому. Разом зі своїм наставником заслуженим художником України Михайлом Пархоменком та колегами вона відвідувала різні прикордонні підрозділи, брала участь у мистецькому конкурсі «Смарагдова ліра». Саме спілкування з героями своїх портретів, надихнуло художницю на рішення поєднати своє життя з охороною держрубежів. Її служба розпочалась в Донецько-Луганському регіональному управлінні. Після двох років служби в зоні АТО Марія пройшла всі етапи відбору відомчого проєкту «Нове обличчя кордону» та продовжила службу в Одеському аеропорту.

Нині Марія – прикордонниця Одеського загону. Вона продовжує поєднувати службу та мистецтво. Завдяки творчості Марії стіни прикордонного загону прикрашені неймовірними живописними полотнами, які створюють атмосферу затишку та дарують безмежне тепло. В цих неперевершених пейзажах вона вміло об’єднує в єдиному ритмі службу прикордонних нарядів та місцеві краєвиди, що дозволяє глядачеві з легкістю перенестись з одного місця в інше. Окрім того, талановита художниця вже багато років поспіль є членом Національної спілки художників України.

Марія розповідає, що більшість своїх картин малює з натури та особистих фотографій, аби роботи були ексклюзивними та неповторними. «Найголовніше в написанні картин – спіймати той самий момент, вкласти душу та енергію, яка потім залишить слід в душі кожного. На мою думку, всі картини мають дивувати, зворушувати, спонукати мислити та не залишити байдужим жодного глядача», – говорить художниця.

Вітаємо Марію Чепульську та усіх причетних з Днем художника! Натхнення, наснаги та творчих злетів вам, митці!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси