Співробітники внутрішньої безпеки Держприкордонслужби провели заходи по викриттю протиправних схем, до яких причетні прикордонники

НАЗАД
23 березня 2016 14:04

Впродовж доби в результаті ретельно спланованих наступальних заходів представників власної безпеки відомства, працівників СБУ та військової прокуратури на різних ділянках кордону впродовж доби було викрито

Протидія корупції - один із пріоритетних напрямків діяльності Держприкордонслужби. Ця робота проводиться системно і на усіх рівнях у тісній взаємодії із іншими правоохоронними органами. 

Так, лише впродовж доби в результаті ретельно спланованих наступальних заходів представників власної безпеки відомства, працівників СБУ та військової прокуратури на різних ділянках кордону було викрито відразу кілька злочинних схем, у яких були задіяні, у тому числі, і військовослужбовці Держприкордонслужби.

Зокрема, прикордонниками спільно з ГВ БКОЗ СБ України та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону викрито стійкий канал по незаконному переправленню осіб через державний кордон України. Заходи були проведені в рамках кримінального провадження внесеного до ЄРДР. До злочинної групи входили 5 військовослужбовців Харківського прикордонного загону, 2 з яких, вже вручено повідомлення про підозру. Ще одного викликано на допит та порушується питання про оголошення підозри. За свої діяння вони одержували неправомірну вигоду.

Під час обшуку помешкань та автотранспорту цих військовослужбовців вилучено грошові кошти у розмірі понад 5 тисяч доларів, значну кількість імміграційних карток та інші документальні докази вказаного порушення.

Крім того, на Рівненщині у результаті реалізації спільних заходів співробітників внутрішньої безпеки прикордонного відомства та СБУ спільно з прокуратурою викрито одного з офіцерів Луцького загону та співробітника СБУ, які сприяли незаконному видобутку бурштину. За це прикордонник звісно вимагав та отримував неправомірну вигоду, а також надавав певну інформацію. Під час обшуків у нього знайшли кошти, в тому числі й помічені спецзасобами, а також мобільні телефони, які використовувались у злочинній діяльності.

Також сьогодні у ході реалізації матеріалів кримінального провадження, спільними діями співробітників СБУ, внутрішньої безпеки Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом військової прокуратури,  затримано на хабарі інспектора прикордонної служби Чопського загону. Військовослужбовець сприяв незаконному переміщенню товарів через державний кордон України та отримував за це хабарі на загальну суму 270 тисяч гривень. Затримали його під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 5600 доларів США.  Тривають слідчі дії.

Як вже повідомляла Держприкордонслужба, для своєчасного упередження загроз на державному кордоні окремі керівники щоразу заслуховуються на колегії Адміністрації відомства і у випадку серйозних недопрацювань щодо протидії зловживанням серед персоналу стосовно останніх приймаються принципові дисциплінарні та кадрові рішення. Так, на останньому засіданні також було замінено 4 керівників органів охорони держкордону та призначено 5 керівників новостворених оперативно-розшукових управлінь. Підрозділи внутрішньої та власної безпеки продовжують посилювати заходи щодо протидії корупції та упередження негативних проявів у майбутньому.

Зазначимо, що одним із основних принципів Держприкордонслужби є відкритість, прозорість і діалог з суспільством. Керівництво відомства не має намірів замовчувати будь-які протиправні та корупційні дії прикордонників. Українська спільнота має бути максимально поінформована не тільки про позитивні успіхи, але й про ганебні вчинки військовослужбовців.

Нині Державна прикордонна служба України продовжує очищення своїх лав від корупціонерів. Тільки вжиття таких наступальних заходів призведе до позитивних зрушень на цьому тернистому шляху. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси