Співробітники внутрішньої безпеки Держприкордонслужби на межі з Кримом затримали не чистих на руку прикордонників

НАЗАД
24 жовтня 2015 13:23

Нечистих на руку військовослужбовців співробітники ВВБ та оперативного підрозділу затримали вчора на адміністративній межі з АР Крим. В даний час матеріали вчинення протиправних дій з боку військовослужбов

Державна прикордонна служба України постійно проводить системну роботу, направлену на запобігання зловживанням серед персоналу та очищення своїх лав від осіб, які прагнуть займатися протиправними діями. З цією метою активно діють підрозділи внутрішньої та власної безпеки. Незалежно від посади та звання, у разі виявлення ознак корупційних правопорушень, особи притягуються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

Так, нечистих на руку військовослужбовців співробітники ВВБ та оперативного підрозділу затримали вчора на адміністративній межі з АР Крим. Зокрема, спочатку правоохоронці отримали інформацію про можливе сприяння в переміщенні до тимчасово окупованої території Криму товарів народного споживання, при цьому також мав використовуватися службовий автомобіль. Реалізувати та перевірити інформацію вирішили у момент можливих протиправних дій.

За деякий час в контрольний пункт «Чонгар» заїхав автомобіль з прикордонним нарядом. Його відразу затримали. Під час огляду транспортного засобу в ньому виявили 7 сумок з речами. В подальшому оперативники встановили, що товар належить громадянці України, яка невдовзі прибула в контрольний пункт. З пояснень жінки, вона намагалась доправити придбаний в Харкові товар в Крим і для реалізації цього звернулася до затриманих прикордонників. За кожну сумку з товаром вона запропонувала їм по 1500 рублів РФ.

В даний час матеріали вчинення протиправних дій з боку військовослужбовців готуються для направлення до військової прокуратури Херсонського гарнізону. Крім того, відносно українки співробітниками МВС здійснюється документування ознак злочину передбаченого ст. 369 КК України за пропозицію або давання хабара.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси