Співробітники Держприкордонслужби все частіше виявляють фальшовані за допомогою сучасного обладнання документи

НАЗАД
20 травня 2016 11:42

Державна прикордонна служба Україна у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжує заходи щодо протидії нелегальної міграції на території України

Державна прикордонна служба Україна у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжує заходи щодо протидії нелегальної міграції на території України.

Так, лише у травні 2016 року в Головному експертно-криміналістичному центрі Державної прикордонної служби України було виконано 32 постанови слідчих, отриманих за результатами розгляду матеріалів досудових розслідувань, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (використання підроблених документів, печаток та штампів).

За результатами їх виконання та проведених фахівцями Головного центру технічних експертиз документів було встановлено повну підробку посвідок на постійне або тимчасове проживання в Україні та частково підроблені паспорти громадян Литви, Польщі, Ізраїлю, Іраку і Молдови.

Встановлено понад 50 підроблених відміток про перетинання державного кордону України, проставлених у паспортах і 2 штампа та 4 печатки Державної міграційної служби України, в посвідках на постійне або тимчасове перебування в Україні.

Основною категорією громадян правопорушників є громадяни Азербайджану, Узбекистану, Грузії, Молдови.

Окрім того, регулярно фіксується те, що якість підробки документів   постійно зростає завдяки використанню фальсифікаторами сучасного обладнання. Разом з тим, Державна прикордонна служба України і надалі  вчасно реагуватиме на зміни і тенденції у цій сфері.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси