Співробітники Держприкордонслужби у 8 випадках відмовилися від запропонованих хабарів

НАЗАД
02 грудня 2016 10:54

Минулої доби вісім громадян намагалися підкупити співробітників Держприкордонслужби під час виконання ними функціональних обов’язків.

Минулої доби вісім громадян намагалися підкупити співробітників Держприкордонслужби під час виконання ними функціональних обов’язків.

«Домовитися» про вирішення питань у незаконний спосіб спробували як наші співвітчизники, так і іноземні громадяни, коли прямували через лінію розмежування, що в районі проведення АТО, та пункти пропуску на державному кордоні України.

У КПВВ «Майорське» прикордонники Краматорського загону відмовилися  від хабара,  який пропонувала українка.  Жінка, котра прямувала через цей контрольний пункт з окупованої території, намагалася дати хабар у розмірі 200 гривень за безперешкодний пропуск через лінію зіткнення.     

У пункті пропуску «Гоптівка» на вхід в Україну прибув громадянин Азербайджану. Під час паспортного контролю іноземець, у якого до того ж в документі виявили підроблені відмітки, запропонував прикордонникам грошову винагороду в розмірі 100 доларів США за сприяння йому у безперешкодному перетині кордону.

Крім того, учора тричі пропонували хабарі на українсько-польському кордоні громадяни Польщі та України у розмірі 20 євро, 400 та 300 гривень.

На Сумщині, у пункті пропуску «Катеринівка» громадянином Вірменії запропоновано грошову винагороду 2000 рублів РФ.  А у пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, та в аеропорту «Одеса», на виїзд з України з аналогічною пропозицією звернулися громадяни Польщі та Ізраїлю,  які намагалися «вирішити питання» за неправомірну винагороду у розмірі 350 польських злотих та 500 гривень.      

Прикордонники від пропозицій неправомірної вигоди категорично відмовилися. До компетентних правоохоронних органів направлені повідомлення про протиправні діяння, які містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Нагадуємо, що Держприкордонслужба продовжує проводити антикорупційні заходи щодо викорінення ганебних проявів серед персоналу. Наразі з цією метою у прикордонному відомстві триває антикорупційна акція «Доброчесність». Всього з початку акції (з 3 жовтня) зафіксовано 268 випадків відмови від неправомірної вигоди.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси