Спирт замість склоомивача: прикордонники запобігли незаконному переміщенню 23 тонн спирту

НАЗАД
28 вересня 2023 15:07

Оперативний підрозділу Чернівецького прикордонного загону отримав попередню інформацію про можливе незаконне переміщення вантажу з України в Румунію.

Вантажним транспортним засобом керував наш співвітчизник. На контроль в пункті пропуску «Порубне» він надав документи про те, що перевозить рідину для склоомивача до одного з румунських приватних підприємств.

Автомобіль було виведено з загального потоку для проведення більш детального огляду спільно з представниками митниці.

За результатами огляду було встановлено, що у ПЕТ – пляшках містився спирт, що не відповідало товаросупровідним документам. Співробітники митного посту склали матеріали про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 МК України та вилучили спирт об’ємом понад 23 000 літрів.

Прикордонники направили повідомлення до Територіального управління Бюро економічної безпеки в Чернівецькій області про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України. «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Незаконну схему транспортування підакцизних товарів через державний кордон України задокументовано за процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси