Спекотні результати служби прикордонників

НАЗАД
10 серпня 2020 09:13

Збільшення пасажиро-транспортного потоку, зростання майже вдвічі міграційної активності, викриття нарколабораторії, виявлення найбільших партій сигарет на кордоні з Білоруссю – липневий дайджест результатів оперативно-службової діяльності на кордоні.

Показники липня наведені у порівнянні з червнем 2020.

За минулий місяць кордон України та межі з тимчасово окупованими територіями на в’їзд та виїзд перетнуло майже 2 млн осіб, що у 2 рази більше ніж в червні. Всього від початку 2020 року прикордонному контролю піддано близько 21 млн осіб.

Разом з тим, екватор літнього сезону для своїх «мандрівок» також обирають й порушники міграції. На 10%, у порівнянні з червнем, зросла активність «шукачів кращої долі». Найбільше державний кордон поза пунктами пропуску намагалися перейти громадяни Бангладеш, Туреччини, Шрі-Ланки та Молдови. Крім того, в липні більше 300 потенційним нелегальним мігрантам прикордонники відмовили у в’їзді в Україну.

Всього у 2020 році прикордонники затримали більше 6,7 тис. порушників міграції.

Також, за участі оперативних підрозділів Держприкордонслужби на Волині та Харківщині припинено діяльність двох каналів незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Крім того, в липні оперативники ДПСУ перекрили діяльність злочинної групи, що масштабно займалася реалізацією амфетаміну в Україні та за кордоном. Тоді під час обшуків на Київщині вилучили понад 3 т прекурсорів, близько 1 кг амфетаміну та вогнепальну зброю.

Чималу кількість каміння бурштину, що винахідливо приховали в бензобаках та предмети з російською пропагандою виявили в пунктах пропуску прикордонники Мукачівського та Білгород-Дністровського загонів.   

Окремо відмічаємо активні спроби ввезення великих партій сигарет через «Нові Яриловичі», що на кордоні з Білоруссю. Лише за минулий місяць у цьому пункті пропуску виявлено 780 ящиків контрабандних сигарет.

Водночас, поза пунктами пропуску не допущено переміщення до країн ЄС 728 ящиків сигарет.

Варто додати, що від початку 2020 року відбулось зростання обсягів виявлених тютюнових виробів на кордоні з Росією, Білоруссю та в районі проведення ООС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси