Спеціалісти з аналізу ризиків підвищували кваліфікацію на базі академії Держприкордонслужби

НАЗАД
02 листопада 2021 11:27

Офіцери підрозділів інформаційно-аналітичного забезпечення та поточного планування органів охорони державного кордону пройшли курс підвищення кваліфікації з аналізу ризиків на базі Національної академії Держприкордонслужби України.

Десятиденний курс підвищення кваліфікації для прикордонних аналітиків був організований з метою розширення спектру знань офіцерів щодо підходів та методів аналізу обстановки, її прогнозування та формування на цій основі рекомендацій щодо планування оперативно-службової діяльності органу охорони кордону. Курс проводився за модульною системою підготовки на основі моделі SIRAM 2.0 та включав наступні модулі – «Аналіз ризиків/оцінка уразливості», «Профілювання ризиків», «Аналіз ризиків та кримінальний наліз».

Офіцери теоретичних занять, практику щодо оцінювання ризиків та виконали курсові роботи щодо оцінювання ризиків на ділянці прикордонного загону за обраною загрозою.

В ході розробки програми курсу враховано сучасні європейські практики, а також український досвід, адже в сучасних умовах до Держприкордонслужби України, як правоохоронного органу спеціального призначення, висуваються нові вимоги щодо забезпечення функцій державного кордону, зниження уразливості щодо основних загроз та стійкості функціонування в системі інтегрованого управління кордонами. У зв’язку з цим підвищується роль інформаційно-аналітичного забезпечення в системі підтримки прийняття рішення на оперативно-службову діяльність, що вимагає підвищення якості підготовки офіцерів підрозділів інформаційно-аналітичного забезпечення та поточного планування органів охорони державного кордону.

Варто додати, що такі спеціалізовані курси офіцерів-аналітиків в Національній академії Держприкордонслужби проводяться вже понад 10 років і є широким майданчиком з фахової підтримки аналітичної діяльності не лише у прикордонному відомстві, а й для інших суб’єктів інтегрованого управління кордонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси