Сьогодні він – матрос на псевдо Хантер

НАЗАД
05 серпня 2023 17:43

Захоплення полюванням заточило в ньому спостережливість, натренувало влучність, загартувало витримку і призвичаїло до вправного поводження зі зброєю

Але до моря в нього особливе ставлення.

Про таких чоловіків кажуть: просолений морем до крові. Олександр виріс біля моря. Знає його добрим та у шторм. Вміє говорити з морем на рівних. Не дивно, що саме море обрав місцем, де має служити й боронити кордони України.

В Білгород-Дністровському Хантер народився і змужнів, вивчився на будівельника, згодом вступив до Одеської академії будівництва.

Ще студентом працював в порту рідного міста. Став майстром ремонтно-будівельної дільниці. Відповідав за півсотні працівників. Це було поверненням у свою стихію. А ще – вдячністю мамі за любов до справи. Тамара Олексіївна працювала в порту 50 років, має звання заслуженого працівника порту та ветерана праці.

Сашко все дитинство та юність провів у мами на роботі. Згадує, як разом з докерами та іншими працівниками порту піднімався на судна, катався на портовій техніці, спостерігав за перевалкою вантажів. Хлопчина фактично ріс у порту.

Коли подорослішав, то одного дня йому дозволили вантажити ліс на корабель. Каже, тоді був у захваті. Це було як зібрати власний конструктор LEGO, тільки у величезних масштабах.

За кілька років Олександр очолив ремонтно-будівельну дільницю Адміністрації морських портів. Колектив обслуговував інфраструктуру порту, під’їзні колії, будівлі, причали.

З часом навантаження на порт зменшилося. Судна заходили рідше, порт поступово занепадав. Війна істотно змінила роботу порту. Адміністрація морських портів долучалась до забезпечення Сил оборони пальним, транспортом, технікою для обладнання захисних споруд.

28 лютого 2022 року Олександр відправив родину в безпечне місце і долучився до волонтерів. Моніторив оголошення в мережі. Тоді це був потік прохань на межі відчаю – евакуація! Олександр сів за кермо власної автівки. Допомагав землякам дістатись до кордону. Згадує, що в деякі дні робив по сім виїздів за добу. Вивозив людей із Херсонської та Миколаївської областей.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси