Сьогодні відзначається День резервіста України

НАЗАД
18 травня 2020 11:30

З квітня 2015 року в Держприкордонслужбі з’явився оперативний резерв першої черги.

У 2014 році, коли агресор анексував Крим та розпочав війну на Донбасі, ми дуже добре усвідомили наскільки важливо мати в резерві людей, готових швидко поповнити лави відомства та оперативно приступити до охорони та оборони кордону.

З квітня 2015 року в Держприкордонслужбі з’явився оперативний резерв першої черги. Нині – це тисячі людей, професійний досвід, стан здоров’я та моральні якості яких дозволяють їм приступити до виконання обов’язків прикордонної служби без зайвого «розкачування». Аби ці люди не втрачали фаховість, їх періодично викликають на зборову підготовку.

На зборах з прикордонниками-резервістами проводяться навчання з пріоритетним нахилом на практичні заняття.  У цей час за ними зберігається робоче місце та середня зарплата, а також виплачується грошове забезпечення резервіста.

Минулого року зборову підготовку пройшло близько півтисячі осіб з оперативного резерву першої черги Держприкордонслужби. Цього року заплановано ще більше. Непоодинокі випадки, коли резервісти після зборів підписували постійний контракт. 

Вітаємо резервістів з професійним святом та дякуємо за бажання і готовність підтримати у важкий час!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси