Сьогодні в Україні своє професійне свято відзначають юристи

НАЗАД
08 жовтня 2023 16:36

Офіційно День юриста в Україні був запроваджений Указом Президента в 1997 році.

Кожне демократичне суспільство ґрунтується на законодавчих засадах, на букві закону. Відповідна система правових норм гарантує захист прав і свобод громадян, держави.

Морський прикордонник Андрій Безкровний родом з Черкащини. З дитинства дуже захоплювався пригодницькою літературою, детективами. Саме цей жанр спонукав порівнювати факти та будувати логічний ланцюжок. Згодом сформувалася й мета – стати професійним юристом. По життю він завжди ставить собі цілі і йде до них, незважаючи на труднощі.

Крокуючи до мети, Андрій вступив до Чернігівського юридичного коледжу, який закінчив з червоним дипломом. В подальшому опанував юридичний фах у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Здобувши вищу освіту, пішов працювати за фахом – правоохоронна діяльність.

«Я цілеспрямовано йшов до своєї мети – стати юристом. Здобуті знання допомагають мені щодня під час виконання бойових службових завдань. Коли ворог посягнув на нашу землю, я вирішив, що не можу залишатися осторонь. Моя військова кар’єра розпочалася в окремій бойовій прикордонній комендатурі, особовий склад якої з липня 2015 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області. Потім – Лисичанський та Краматорський прикордонні загони. Згодом, з центральної України до Краматорську переїхала моя кохана дружина Ірина, яка також підписала контракт та стала військовим фельдшером підрозділу. Разом стали на захист та оборону державних рубежів. Вона за медичним напрямком, я за юридичним.

За півтора року до початку повномасштабного вторгнення, коли розпочалася ротація, для подальшого проходження служби ми обрали Ізмаїльський загін Морської охорони. Навички та досвід юриста мені часто стають в нагоді – надаю безоплатну професійну правову допомогу військовослужбовцям підрозділу, допомагаю в юридичному напрямку розібратися з будь-яким питанням відповідно до законодавства», - каже капітан 3 рангу Андрій Безкровний.

Бути військовим юристом – це велика честь і величезна відповідальність. Адже забезпечення прав і свобод військовослужбовців та працівників кожного військового колективу, зростання правової культури, впровадження застосування норм міжнародного гуманітарного права, правова регламентація тощо – ключова складова діяльності військових юристів.

Вітаємо кожного, хто пов’язав свій шлях з юриспруденцією! Бажаємо міцного здоров’я, творчої наснаги, сумління й непохитності у службі Правді, у відстоюванні Закону на благо України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси