Сьогодні в прикордонній родині свято – нас стало більше на 400 курсантів-прикордонників

НАЗАД
07 вересня 2019 13:23

У Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького курсанти першого курсу набору 2019 року склали Військову присягу.

Курсантський колектив Національної академії став більшим на 401 чоловіка, з яких 334 хлопців та 67 дівчат. Вони є представниками 24 областей України. Півтори сотні майбутніх офіцерів-прикордонників закінчили військові ліцеї, майже 50 курсантів першого курсу є представниками військових династій, продовжувачами почесної справи – захисника кордонів Батьківщини, три курсанти брали участь в антитерористичній операції.

Першокурсники урочисто присягнули на вірність Українському народові. Привітати військовослужбовців із знаменною подією у їхньому житті прибули представники Адміністрації Держприкордонслужби, влади та духовенства, а також рідні та друзі курсантів.

Присутні хвилиною мовчання вшанувати світлу пам'ять всіх тих прикордонників, які одними з перших стали на захист національних інтересів нашого народу і віддали власне життя за незалежність та територіальну цілісність України.

 «Присяга – це особливий, надзвичайно відповідальний і хвилюючий момент у житті кожного військовослужбовця. Клятва на вірність своїй Батьківщині споконвічно була тим непорушним і недоторканим словом, ціна якому більша за життя», – зазначив у своїй промові виконуючий обов’язки Директора департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби Сергій Сердюк.

Генерал-майор Сергій Сердюк подякував представникам влади, благодійникам та волонтерам за всебічну підтримку прикордонного вишу, а також батькам курсантів за виховання достойних синів і доньок, надійних захисників України та звернувся до командирів і викладачів академії: «Батьки вам довірили найдорожче – своїх дітей! Навчайте, виховуйте та бережіть їх, вони – наше майбутнє, гордість і слава прикордонного відомства України!»

А самим новачкам Сергій Сердюк побажав бути відповідальними, сумлінно виконувати службові обов’язки та гарно навчатися. «Саме вам, майбутнім офіцерам-прикордонникам, примножувати славетну історію прикордонного відомства, розвивати його та удосконалювати. Нехай ваше навчання у стінах академії позначиться успіхами і здобутками, стане гордістю для ваших батьків» - сказав він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси