Соцдослідження Центру Разумкова демонструє, що рівень довіри до Держприкордонслужби продовжує зростати

НАЗАД
17 грудня 2020 11:37

Рівень довіри до Держприкордонслужби зріс, у порівнянні з попередніми соцдослідженнями Центру Разумкова.

Так, у липні цього року рівень довіри громадян до прикордонного відомства складав 52 %, у листопаді – 55 %, а у грудні досяг 58 %.

Останнє дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 грудня 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.  Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

За даними дослідження серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловлюється до Збройних Сил України (їм довіряють 69% опитаних), Державної служби з надзвичайних ситуацій (64%), Державної прикордонної служби (58%). Такий самий відсоток довіри, як прикордонники, отримали голови міст (селищ, сіл), у яких проживають респонденти.

Варто зазначити, що високий рівень довіри, крім зазначених інституцій, також отримали волонтерські організації (66%), Церква (62%), добровольчі батальйони (59%). Нацгвардії України довіряють 55% опитаних, а Нацполіції – 37%.

Цікаво, що найбільше опитаних (80%) не довіряють російським ЗМІ, при цьому рівень довіри до ЗМІ України становить (48%).

Варто наголосити, що високий рівень довіри громадськості до прикордонників також показало недавнє опитування, яке здійснювалося на замовлення Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС). Половина респондентів цього опитування висловили довіру до Держприкордонслужби, 64% - упевненість, що відомство надійно охороняє держкордон. При цьому 76% опитаних, які у 2020 році контактували з Держприкордонслужбою, звернулися б знову, а 70% впевненні, що їм допомогли.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси