Смілива «Мала» - від кінології до мобільно-вогневої групи

НАЗАД
09 квiтня 2024 10:54

Зараз жінки на війні далеко не виняток. Вони сміливо та віддано захищають рідну землю, даючи гідну відсіч ворогу.

Серед них і  прикордонниця на псевдо «Мала», яка своїм прикладом вкотре доводить, що українська жінка – особлива та незламна. Їй всього 22 роки, але попри свій юний вік і тендітну зовнішність, дівчина вправно володіє зброєю та має неабияку повагу серед побратимів.

До лав прикордонників «Мала» приєдналась за місяць до повномасштабного вторгнення. Любов до тварин спонукала її обрати для себе спеціальність кінолога. Після завершення курсів, дівчина та її чотирилапа напарниця Вільма розпочали службу на Очаківському напрямку. Нещодавно Ліза опанувала ще й основи надання домедичної допомоги. Зараз захисниця разом з хлопцями боронить наше українське небо у складі мобільно-вогневих груп, знищуючи дрони російської армії.

Ліза згадує одну із запеклих ночей лютого. Тоді вся група виконувала бойові завдання аж до самого ранку. Усі 23 «шахеди», що атакували Україну, були знищені - два з них на рахунку мобільно-вогневої групи «Малої». При цьому дівчина додає, що ледь встигали перезаряджати зброю, адже смертоносні баражуючі боєприпаси летіли з періодичністю у 2 хвилини. Але тієї ночі всі «мопеди» були знищені. Військовослужбовці, попри втому, почувалися щасливими, бо розуміли, що виконали свою місію і українські сім'ї можуть спати спокійно.

Побратими відмічають вправність та майстерність «Малої», яка у складі групи виконує доволі важкі бойові завдання, аби Україна була вільною. 

Після Перемоги дівчина планує продовжити служити в лавах прикордонників, займатись улюбленою справою – кінологією.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси